Legion Sona Yaklaşıyor: Shadows of Argus

Öldürdük yetmedi gezegenini de karıştıralım

World of Warcraft video oyununun bugün birinci yaşını kutlayan Legion genişletmesi, oldukça heyecan verici bir doğum günü hediyesi almak üzere.

Shadows of Argus isimli bu güncelleme ile Legion’ın akıbetine daha da yaklaşıyoruz. Hikayenin sonuna dair ise hala en ufak bilgi kırıntısı bulunmuyor.

Worlds of Draenor eklentisi ile erişilebilecek en yüksek seviye sınırı yüz iken Legion eklentisi bu sınırı yüz ona çıkartmıştı. ”Yüz onuncu seviyeye ulaşmak için bu kadar uğraştık da neye yaradı ?” diye hayıflananlara Blizzard ağızlarının payını vermeye geliyor.

Shadows of Argus’ta karşılaşacağımız olayları daha net anlamak için, bu videoya bir göz atmak gerektiğini düşünüyorum. Videoda görülen ve bir demon olan Kil’jaeden aslında Legion hikayesinin baş kötüsü.

Velen, Khadgar ve Illidan ile birlikte Kil’Jaeden isimli Eredar lordunu alt ediyor. Bu sırada Illidan, kaçalım edelim derken cebinden Sargerite Keystone isimli taşı çıkartıyor. Demon gezegenlerine geçit açmaya yarayan bu taş ile Illidan, Argus isimli gezegeni yanı başlarına kadar getiriyor. Illidan’ın gerine gerine ”Kaderin eli bazen zorlamaya ihtiyaç duyar” demesiyle Tomb of Sargeras sonlanmış oluyor. Her son, yeni bir başlangıç demektir. Tomb of Sargeras’ın sonu da Shadows of Argus’un başlangıcı oluyor.

Argus Savaşı Başlıyor

Konuşmalardan anlaşıldığı üzere Velen bir ordu toplamış ve Vindicaar isimli araçla Argus gezegenine gidip orada Army of the Light ile buluşmayı planlıyor. İntikam yeminleri yüzünden ne zaman ne yapacağı hiç belli olmayan Illidan Stormrage ise beklenmedik bir şekilde ortaya çıkıp Velen’e, tabiri caizse, racon kesiyor. Asıl amacı Velen’i savaştan vazgeçirmek mi yoksa ”Yüce” egosuna seslenerek savaşmaya teşvik etmek mi, tam kestirilemiyor.

Draenei halkının lideri olan Velen, yediği raconun üstüne ”İnsanlarımı kurtarmak için neler yaptığımı asla anlayamazsın” diyerek durumu kurtarmayı çalışıyor. Ardından da Argus gezegenine doğru yola çıkıyorlar. Gezegeni yüksekten süzdükleri sırada, Army of the Light’a ait olan Vindicaar benzeri araç; Argus semalarında görünüyor. Şelalelerinden bile Fel büyüsü akan bu çürümüş topraklarda, bu kadar ışıl ışıl gezmeleri fazla göze batmış olacak ki şiddet yanlısı Argus sakinleri bu aracı gökteki yerinden ediyor. Velen’in yüz ifadesi ise görülmeye değer.

Videonun girişinde Velen, acı gerçeği yüzümüze vuruyor ”Binlerce yıl, Legion bizleri avladı. ”Çok fazla dünya yok edildi, çok fazla kahraman yitirildi.”

Sylvanas Deathrunner yanık bir sesle ”Warchief” diye bağırmadan hemen önce Warchief Vol’jin savaş meydanının orta yerinde yüz üstü yere düşüyor. Tanıtım filmleri hazırlanırken genellikle izleyiciyi yanıltma amacı güdüldüğü için ”öldü” kelimesini kullanmaktan kaçınıyorum.

Ardından karşımzıa çıkan Stormwind kralı Varian Wrynn , sırtındaki kılıçlara davranarak savaşmaya hazırlanıyor ancak sonraki sahnede, diz çökmüş bir vaziyette, yere düşürdüğü Shalla’tor isimli kılıç ile görülüyor.

Hemen ardından damarlarında bile kan yerine Fel olan merhametsiz Gul’dan ve Varian Wrynn’i karşı karşıya görüyoruz. Varian Wrynn’in ilk günden beri yok etmeye çalıştığı Fel, Gul’dan tarafından bütün vücuduna yayılıyor.  Tam da bu anda Velen’in sözleri akla geliyor ”Çok fazla kahraman yitirildi.”

”Artık kaçmayı sürdüremeyiz” diye sözlerine devam eden Velen, Argus’un ilk kez gökyüzünde belirdiği ana bizi geri götürüyor ve ekliyor ”Şimdi savaş açma sırası bizde”

Videonun devamında, serinin beğenilen karakterlerinden Turalyon ve Alleria Windrunner gibi karakterlerin yanı sıra Argus gezegeni üzerinde neler olup bittiğine dair ip uçları bulunuyor. Legion, sürprizlerle dolu bir olay örgüsüne sahip olduğu için videonun devamını açıklamayı etik bulmuyorum. Warcraft hayranları zaten videoyu izlediklerinde neler olup biteceğini anlayacaktır.

Neler Yeni?

Olay örgüsü bu şekilde açık bırakılarak anlatılan World of Warcraft: Legion eklentisinin son güncellemesi olan Shadows of Argus, oynanış yönünden de pek çok yenilik vadediyor. Burning Legion’ın bizzat kullandığı söylenen geçitler yardımıyla yepyeni İstila Noktaları’na yolculuk yapabilir ve bu mekanlarda karşılaşacağınız düşmanları yenerek epik ödüller kazanabilirsiniz. Burning Legion’ın yokluğundan faydalanmak isteyenler için kaçırılmayacak fırsat zira ellerini çabuk tutmaları gerek.

Seat of the Triumvirate isimli yeni zindan ile birbirinden güçlü dört bölüm sonu canavarı oyuncuları bekliyor: Zuraal the Ascended, Saprish, Viceroy Nazhar ve L’ura.

Yeni başarımlara, sınıflara gelen değişikliklere, PvP dengelemelerine, yeni gezegen üzerinde yeni nelerin olduğuna ve daha fazlasına dair detaylı bilgiye Blizzard resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikEn İyi Android Savaş Oyunları
Sonraki İçerikSteam kullanıcıları Half-Life yüzünden Dota 2’ye kızgın
Video oyun ve çizgi roman bağımlısı, yarı zamanlı edebiyat okuru. Boş vakitlerinde evden dışarı çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz