Gamescom 2014 ‘de tanıtılacak 15 oyun

Gamescom 2014’de tanıtılması muhtemel 15 oyuna gelin hep birlikte göz atalım.

Her sene Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Gamescom‘da bu sene tanıtılması planlanan oyunlardan 15’i şöyle.Ayrıca belirtmekte fayda var, sıralama herhangi bir kritere göre oluşturulmamıştır.Tamamı ile rastgele ve önemsizdir.

1-The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher serisinin 3. oyunu olan The Witcher 3: Wild Hunt, CD Projeckt RED tarafından geliştirilen bir açık dünya oyunu.Oyun Red Engine 3 ile geliştirilmekte olup 24 Şubat tarihinde çıkış yapacak.

The Witcher 3: Wild Huntserinin diğer oyunları gibi Geralt’ın hikayesini konu alıyor.İkinci oyunun sonunda yaşanan olayların üzerinden altı ay geçer ve Geralt’ın hafızası yerine gelir.Hafızasını geri kazanan Geralt, kayıp aşkı Yennefer’ı aramaya başlar

Oyun, açık dünya olarak hazırlanıyor. Wild Hunt’ın haritası, Assassin’s of Kings’in haritasından 30 kat daha büyük olacak. Haritanın bir ucundan diğer ucuna at ile gitmek yaklaşık 40 dakika sürecek.Oyuncu bu haritada at ve tekne kullanabilecek.Oyunda hızlı yolculuk da bulunacak.Bu sayede oyuncular önceden gittikleri bölgelere zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde gidebilecekler.Oyunun senaryo kısmı 50 saat sürecek.Yan görevlerle birlikte bu süre 100 saat olacak.Oyuncunun verdiği kararlara göre oyun 3 farklı şekilde son bulacak ve her son 1 saat uzunluğunda olacak.Ayrıca yine oyuncunun verdiği kararlara göre oyun 36 farklı şekilde değişecek. Geralt ata binebilecek ve at üzerindeyken dövüşebilecek.

 

2-Quantum Break

Quantum Break, Xbox One platformunda çıkacak olan aksiyon oyunu. Finlandiyalı yapımcı Remedy Entertainment tarafından yapılan oyun, Microsoft Studios tarafından yayımlanacak.Oyun, 21 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Xbox One etkinliğinde duyurulmuştur.Aynı zamanda Quantum Break televizyon dizisinin de yapımına başlanmıştır.

Kuzey Doğu ABD Riverport Üniversitesi adlı kurgusal mekanda yapılan zaman yolcuğu deneyinde işlerin ters gitmesiyle olaylar gelişir. Oyun; Jack Joyce, Beth Wilder, ve Paul Serene adındaki zamanı yönlendirebilen üç karakter üzerinedir.Örneğin Paul Serene, geleceği görebilme yetisine sahiptir.

 

3-The Order: 1886

The Order: 1886Ready at Dawn liderliğinde, SCE Santa Monica Studio ile birlikte geliştirilen, Sony Computer Entertainment tarafından ise yayımcılığı yapılacak olan oyundur.Ayrıca oyun PlayStation 4’e özel olarak Rad Engine 4.0 ile geliştirilmektedir.Oyunun çıkış tarihi ise 20 Kasım 2015.

 

4-Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty: Advanced WarfareSledgehammer Games tarafından geliştirilen, Activision tarafından ise yayımcılığı yapılacak olan birici şahıs türüne sahip bir oyun.Sledgehammer Games oyunun PC, Xbox One ve PlayStation 4 sürümlerini, High Moon Studios ise PlayStation 3 ve Xbox 360 sürümlerini geliştirmektedir.Ayrıca oyun Call of Duty serisinin 11. oyunudur.

Oyunun hikayesi 2054 yılında geçiyor.Ülkeler askeri ihtiyaçlarını Atlas Corporation adlı özel bir şirketten karşılıyorlar.Şirketin başında ise Jonathan Irons bulunuyor.Jonathan Irons, kötü karakter olup iki kere Oscar ödülü kazanmış Amerikalı ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Kevin Spacey tarafınan seslendirilmektedir.Oyunu çıkış tarihi ise 4 Kasım 2014.

 

5- Until Dawn

Until Dawn, Supermassive Games tarafından geliştirilen, Sony Computer Entertainment tarafından yayımlanacak korku-macera temalı oyun.Oyun PlayStation 4 için özel olarak geliştiriliyor.PlayStation Move ile kontrol edeceğimiz oyunda Move’umuzu  bıçak, el feneri veya tabanca olarak kullanabileceğiz.

Oyun 2012 yılından bu yana geliştirilmekte.İlk olarak PlayStation 3 için geliştirilmeye başlanan oyundan uzun süredir ses soluk çıkmıyordu fakat daha sonrasında Sony cephesinde bazı gelişmeler yaşandı ve oyunun yeni nesil konsol olan PlayStation 4 için çıkacağı duyuruldu.

 

6-Mortal Kombat X

Mortal Kombat X, NetherRealm Studios tarafından Unreal Engine 3 ile geliştirilen bir dövüş oyunu.Mortal Kombat serisinin 10. oyunu olan Mortal Kombat X için çıkış tarihi 2015 yılı.Oyun PC, PlayStation 4 ve Xbox One için geliştiriliyor.Fakat PlayStation 3 ve Xbox 360 içinde çıkış yapması bekleniyor.

 

7-Assassin’s Creed Unity

Assassin’s Creed Unity, Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen, Ubisoft tarafından ise yayımcılığı yapılacak olan tarihsel, aksiyon, macera ve açık dünya oyunu.Oyun 28 Ekim 2014 tarihinde çıkış yapacak ve kooperatif mod özelliği ile gelerek seride ilk olma özelliği taşıyacak.Çıkış yapacağı platformlar ise PlayStation 4, Xbox One ve PC.Ayrıca serinin yedinci oyunu olan Assassin’s Creed Unity, Fransız İhtilali’ni konu alıyor.Oyunda yıl 1789 ve Paris’teyiz.

 

8-Dying Light

Dying Light, aksiyon korku türünde , geniş, açık bir dünya ve olağanüstü bir gece gündüz döngüsü sunan bir FPS oyunudur.Gündüz zamanı, oyuncular korkunç bir salgın tarafından ele geçirilmiş geniş bir kentsel çevreyi araştıracak, erzak bulmaya çalışacak ve silahlarını geliştirerek salgından etkilenenlere karşı kendini koruyacak.

Oyun, Polonyalı şirket Techland tarafından Chrome Engine 6 ile geliştirilmekte.Ayrıca oyun PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One ve PC platformları için çıkış yapacak.Üstelik Dying Light için Gamescom videosu biraz erken yayınlandı.Videoya buradan bakabilirsiniz.

 

9-Middle Earth: Shadow of Mordor

Middle Earth: Shadow of Mordor, Monolith Productions tarafından geliştirilen, Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından ise yayımcılığı yapılacak olan bir açık dünya oyunudur.Oyun PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 ve Xbox One platformları için geliştirilmekte olup çıkış tarihi ise 7 Ekim 2014’dür.

Talion rolünde oynayacağımız oyunda ailesi katledilen savaşçı olarak intikam ruhu ile bunu yapanlardan hesabını sormak için Wraith yeteneklerimizi kullanacağız.

 

10-Lords of the Fallen

Lords of the Fallen, RPG-Aksiyon türünde olup Alman şirket Deck13 Interactive tarafından Polonyalı şirket CI Games’in işbirliği ile geliştirilmekte.Oyunun sadece tekli oyuncu modu bulunuyor.Ayrıca Kuzey Amerika’da Bandai Namco Games tarafından yayımlanacak oyun Avrupa’da ise Square Enix tarafından yayımlanacak.Oyunu çıkış tarihi Kuzey Amerika’da 28 Ekim 2014 iken Avrupa’da ise 31 Ekim 2014.Oyun PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için çıkış yapacak.

 

11-Far Cry 4

Far Cry 4, Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen, Ubisoft tarafından ise yayımlanacak olan açık dünya oyunu.Oyun Himayalar’da ulunan Kyrat adlı hayali bir ülkede, kendisini kral ilan eden despot bir adama karşı verilen mücadeleyi konu alacak. Ajay Ghale, annesinin son arzusunu yerine getirmek için Kyrat’a gider ve burada kendini, dikdatör Pagan Min’in baskıcı yönetimine karşı verilen sivil savaşın tam ortasında bulur.

Far Cry 4, PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One ve Xbox 360 platformları için hazırlanıyor.Oyunun çıkış tarihi ise 20 Kasım 2014.

 

12-Evolve

Evolve, Turtle Rock Studios tarafından geliştirilen ve 2K Games tarafından yayımlanacak bilim kurgu,hayatta kalma oyunu olup co-op ve birinci sahış oynayışa sahip.Oyun ilk olarak dünya genelinde 21 Ekim 2014 tarihinde çıkış yapacaktı, fakat daha sonradan 10 Şubat 2015’e ertelenen Evolve, PC, PlayStation 4 ve Xbox One için hazırlanıyor.Oyunun motoru ise CryEngine.

Ayrıca 1 Temmuz’da Best of E3 2014 ödüllerinden “Best of Show”, “En iyi konsol oyunu”, ” En iyi aksiyon oyunu” ve “En iyi çok oyuncu” ödüllerine layık görüldü.

 

13-Dragon Age: Inquisition

Dragon Age serisinin 3.oyunu olan Dragon Age: Inquisition, BioWare tarafından Frostbite 3 oyun motoru kullanılarak geliştirilen açık dünya bir oyun.Oyunun yayımcı şirketi ise Electronic Arts. Oyun PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 ve Xbox One platformları için geliştirilmekte olup Kuzey Amerika için çıkış tarihi 18 Kasım 2014 iken Avrupa için 21 Kasım 2014’dür.

 

14-Shadow Realms (Muhtemel isim)

Muhtemelen Shadow Realms isimli olacak olan oyun, BioWare tarafından geliştirilmekte.

 

15-Battlefield Hardline

Battlefield Hardline, Battlefield serisinin yeni oyunu.Oyun birinci şahıs türünde olup tek oyunculu modu Viscreal Games tarafından, çoklu oyuncu modu ise DICE tarafından geliştirilmekte.Hardline, önceki Battlefield oyunlarından farklı olarak asker yerine polis temalı olacak.Çıkış tarihi ise 2015 yılı.Oyun PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360 ve Xbox One için hazırlanıyor.Ayrıca oyunun betaları ücretsiz olarak düzenleniyor.

 

Önceki İçerikDying Light Gamescom Fragmanı
Sonraki İçerikAssassin’s Creed Unity PS4’de 720p

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz