Frantics inceleme

Sony son atılımı PlayLink‘in arkasında durmaya ve bu sistem üzerine kurgulanmış yeni oyunları bizlerle buluşturmaya devam ediyor. PlayStation kontrolcüsü yerine telefonlarınızla dahil olduğunuz bu interaktif eğlence serisi bize yeni, ama bir o kadar da nostaljik bir deneyim sunarak arkadaşlarımız ile keyifli anlar geçirmemize vesile oldu.  7 Mart’ta çıkışını gerçekleştiren son PlayLink oyunu Frantics inceleme yazımızda bize yine arkadaşlarımızla keyifli anlar yaşatacak şeker mi şeker oyunu masaya yatırıyoruz.

Tilkiler İyidir Aslında, Şov Dünyası Onları Biraz Bozuyor

Türkçe seslendirme ile gelen oyunumuz bir yarışma programı havasında geçiyor. Şık giyimli, baygın bakışlı ve sivri dilli Bay Tilki tarafından sunulan oyuna bir hayvan seçerek dahil oluyor ve birbirinden matrak 15 mini oyunda mücadele vererek galip olmaya çalışıyoruz. Oyunlar çeşitlilik açısından gayet iyi. Kimi zaman buzun üstünde son kalan olmaya çalışıyor, kimi zaman uçurumdan atlayıp paraşütümüzü son anda açma yarışına giriyoruz. Mücadelemiz maalesef pek sportmence geçmiyor. Rakipleriniz ile tokuşmak, birbirinize kazık atmak, tuzağa düşürmek gibi çeşitli faullü hareketlerde de bulunuyoruz. Tilki her tur bizi bu duruma teşvik ederken aralarda da rakiplerimize daha da zorlu anlar yaşatacak yükseltmeler sunuyor. Bunları da mücadele sırasında topladığımız altın paralar ile elde edebiliyoruz. Amacımız genellikle 4 tur süren mini oyunlardan galip çıkarak en çok tacı toplamak. Her oturumda yavaş yavaş tüm mini oyunları aktif hale getiriyorsunuz.

Frantics, diğer PlayLink oyunlarına kıyasla daha farklı olan SingStar’ı saymazsak, tek başınıza oynayabileceğiniz ilk PlayLink parti oyunu. Oyunumuz elbette arkadaşlarınızla beraberken en keyifli halini alıyor ama alternatif olarak yapay zeka ile mücadele etme opsiyonu da tanıyor. Bu haliyle arkadaşsız kaldığınız zamanlarda da oynama şansınızın olduğu bir yapım olmuş.

Frantics için görsel açıdan en renkli PlayLink oyunu diyebilirim. Kilden yapılmış modelleri andıran yamru yumru, karikatürize tipler mimikleri ve tuhaf animasyonları ile sizi oyun sırasında bolca gülümsetecek. Frantics aynı zamanda yönettiğiniz karakterle en çok aktif olduğunuz PlayLink oyunu olmuş. Yalnız bu bir sorunsalı da beraberinde getiriyor; bu kadar hareketli bir oyuna telefon ile dahil olmak ne kadar gerekli? Kontroller telefonu sağa sola eğmek veya parmağınızı ekranda sürüklemek arası gidip geliyor. 4 oyuncunun rahatlıkla oyunda yer alması dışında bu sefer telefonlarımız ile oyuna dahil olmamız bir That’s You! kadar devrimsel değil maalesef. Arada tilkinin bize özel yolladığı gizli görevler gibi fonksiyonlar dışında telefon ekranına pek ihtiyaç duymuyoruz. Hal böyleyken DualShock kontrolcü ile daha rahat oynanabilecek bir oyun olduğu hissine kapılabilirsiniz.

Önemli Olan Katılmak!

Frantics deneyimlediğim süre boyunca bana biraz PlayStation 1 klasiği Crash Bash, biraz Nintendo’nun Wario Ware ve Mario Party serilerini anımsattı. Telefonla özellikle harekete dayalı kontrollerde zaman zaman istemediğim durumlar yaşadım ama bolca da eğlendim… kısa bir süre de olsa. Frantics tıpku diğer PlayLink oyunları gibi saatlerce başına kilitleyme misyonu güden bir oyun değil. Küçük aralıklarla, arkadaşlarınızla farklı bir deneyim yaşamak istediğinizde “bir iki el atmalık” bir oyun. İşini iyi yaptığını söyleyebilirim, ancak diğer PlayLink oyunlarına kıyasla “oyundan anlamayan” arkadaşlarınızı hemen alıştırabileceğiniz bir oyun değil (Bu konuda lider olan PlayLink oyunu halen That’s You!) Yalın yapısına rağmen bir miktar oyunculuk deneyimi istiyor, yine de oyun size bu konuda mümkün olduğunca yol gösterici oluyor. Dilerseniz opsiyonlardan her mini oyun öncesi bir eğitim göstermesi seçeneğini aktif edebilirsiniz.

Eh… bu bölüm de burada biter sanırım. Bay Tilki ile bir gün yine bir oyunda buluşmak dileklerimizle…

GENEL BAKIŞ
Sunum
8
Eğlence
8
Kontroller
6
Önceki İçerikGod of War’da mikro ödeme olmayacak!
Sonraki İçerik2018’deki Call of Duty’nin Black Ops IV olacağı kesinleşti gibi
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
frantics-incelemeFrantics PlayStation'da sayısı halen az olan parti oyunlarına güzel bir eklenti olmuş. That's You!'nun hemen ardından tavsiye edebileceğimiz bir PlayLink oyunu olan Frantics'i her ne kadar tek başınıza da oynayabilseniz de arkadaş ortamında oynamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz