CS: GO’da Dust 2’nin Durumu Anlatıldığı Gibi Değil

Birkaç gün önce Counter-Strike: Global Offensive oyununa gelen güncellemeden sonra Dust 2 haritası “aktif harita grubundan” çıkarıldı. Birçok haberde “Dust 2 haritası oyundan çıkarıldı!“, “Türk oyuncuları kızdıracak hamle!” gibi başlıklar atıldı, ancak gerçek hiç öyle değil.

CS: GO’da rekabetçi oyun modunda “aktif harita grubu” bulunuyor. Bu harita grubu öncelikle profesyonel maçlar için önemli. Yapılan profesyonel maçlar bu harita grubundaki haritalarda oynanıyor. Ancak bizim “normal” oyuncular olarak oynadığımız modda oyunda bulunan tüm haritaları seçebiliyoruz. Yani isterseniz hala rekabetçi modda Dust 2 oynayabilirsiniz.

Deathmatch” ve “Casual” modlarında ise Dust 2’ye özel bölüm açıldı. Bu modlarda önceden her el sonrası harita değişiyordu, artık isterseniz sürekli Dust 2 oynayabileceksiniz.

Bu güncelleme aslında Dust 2’nin değişeceğine ve geliştirildiğine işaret. Çünkü bir harita aktif gruptan çıkarıldığında, güncellenmiş ve yenilenmiş olarak geri dönüyor. Bunun önceki örnekleri ise Inferno ve Nuke. Bu haritalar ana iskelet sabit tutularak, çehresi tamamen değişmiş şekilde aktif gruba geri döndüler. Bu yapım aşamasında ise aktif gruptan çıkarıldılar.

Yani hala –benim de favorim olan– Dust 2’yi oyunda istediğimiz gibi oynayabileceğiz! Bir süre sonra ise yeni bir Dust 2 ile karşılaşacağız.

Önceki İçerikThe Elder Scrolls Online Homestead ile Tamriel’de Kendi Evinize Sahip Olun
Sonraki İçerikDOSYA KONUSU: PC Oyuncusu Konsol Almalı Mı?
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz