CS GO Hydra Operasyonu | Yeni Operasyon ile Gelenler

CS GO Hydra Operasyonu sonunda oyuncularla buluştu.

1 yıl oldu… Counter-Strike: Global Offensive‘e operasyon gelmeyeli neredeyse geçen süre… CS: GO’nun “tekdüze” oynanışından kurtulup, yeni bir soluk getirmesini sağlayan bu operasyonları ben çok seviyorum. Alışkanlıktan rekabetçi oyun oynadığımız arkadaşlarımızla hep beraber heyecana kapılıyor, görevleri tek tek yapmaya başlıyoruz. CS GO Hydra operasyonu sonunda oyuncularla buluştu.

2017 operasyonunun adı “Hydra” oldu. CS GO Hydra Operasyonu biraz daha eskiye göre “yenilikçi“. Gelin neler değiştiğine hep beraber bakalım.

Üç adet yeni oyun modu

CS GO Hydra Operasyonu ile birlikte üç oyun modu geliyor ve işin güzeli operasyonu satın almayanlar da bu modları oynayabiliyor.

Haftalık değişecek etkinliklerle birlikte gelen modlar ise şunlar: “War Games”, “Wingman, “Weapons Expert” modları.

War Games: Bu modda altı adet oyun çeşidi var:

  • Heavy Assault Suit: Basit eğlence modu. Ancak bir farkla: 6000 dolara ağır saldırı zırhı alabiliyorsunuz. Takımdaki tankları önden göndermeyi unutmayın!
  • Headshots Only: Kafa only.
  • Hunters-Gathereres: Call of Duty’de görmeye alıştığımız bu türde öldürdüğünüz düşmanları künyelerini toplamanız gerekiyor.
  • Stab Stab Zap: Bu oyun modunda sadece bıçak, bomba ve özel tekrar şarj olabilen zeus kullanabiliyorsunuz.
  • The Flying Scoutsman: Bu türde yer çekimi az ve isabet oranı fazla. Herkes sadece scout ve bıçağa sahip.
  • Trigger Discipline: Benim favorim olan bu türde eğer atışınızı kaçırırsanız canınız düşmeye başlıyor. Bu nedenle tedbirli hedef alıp ateş etmelisiniz.

Wingman: 2vs2 rekabetçi modu.

Weapons Expert: Klasik rekabetçi ancak her silah bir kere satın alınabiliyor. Bu nedenle takımınızla konuşup, stratejinizi kurmalısınız.

Muhafız Görevleri

Geçmiş operasyonlarda olduğu gibi bu operasyonumuzda da yapabileceğimiz görevlerimiz bulunuyor. Hydra Operasyonu’nda ise botlara karşı bir arkadaşınızla beraber verilen görevleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz.

Bot deyip geçmeyin, bazı görevler cidden zorluyor. Arkadaşınızla ciddi ciddi düşünüp taktik belirlemeniz gerekiyor. (Saçlarımın bir kısmını bu yolda döktüm.)

Görevleri tamamladıkça operasyon deneyim puanı kazanıp, yıldız sayınızı arttırabilirsiniz. (Operasyon madalyasını yükseltmek için gerekli.)

Operasyon Madalyasında Elmas Dönemi

Bildiğiniz üzere operasyon madalyalarımızı bronzdan altına kadar yükseltiyor…biliyorduk. Artık altından da üst seviye elmas madalyası kazanabiliyorsunuz. Elmas madalyasına ulaşabilmek için ise muhafız görevlerini yaparak ve haftalık etkinliklere katılarak deneyim puanı kazanabilir ve yıldızları toplayabilirsiniz.

CS GO Hydra Operasyonu Elmas Hydra Madalyası
CS GO Hydra Operasyonu Elmas Hydra Madalyası

5 yıldız ile gümüş, 18 yıldız ile altın, 25 yıldız ile de elmas madalyaya sahip olabilirsiniz.

Ve her zamanki klasikler

Her zaman olduğu gibi yeni oynanabilen haritalarımız ve yeni kasamız var. Önceden de oynadığımız Agency, Black Gold gibi haritaların yanında yeni haritalar da eklenmiş. (Agency’yi artık temelli harita grubuna soksalar keşke.)

Tabii ki günlüğümüz de geri geliyor. Operasyon sırasındaki arkadaşlarınızın ve kendi durumunuzu takip edebilirsiniz.

Döviz burayı bile etkiledi

Ancak ne yazık ki operasyon -tabii ki- bedava değil ve sorun şu ki Valve ne kadar CS: GO’yu 15 dolar olmasına rağmen ülkemizde 24 liraya satsa da, operasyonda aynısını yapamıyor. Operasyon biletleri pazarda satılabilir olduğundan “1.5 liralık Steam kuru” operasyon biletlerinde işlemiyor. Bu nedenle 6 dolarlık operasyonun fiyatı 22 lira olarak karşımıza çıkıyor.

Operasyon bence gayet eğlenceli ve keyifli. Ben herzamanki gibi ilk günden satın aldım, ancak fiyatının hakkını cidden veriyor mu sorusunu cevaplamak zor. 22 lira kesinlikle pahalı, ancak düşen eşyaları satarak en azından bir nebze ucuza getirmeye çalışabilirsiniz.

Bir sonraki operasyona kadar bingo, bango, bongo, bish, bash, bosh!

Operasyon ile ilgileri tüm bilgileri ise buraya tıklayarak bulabilirsiniz. (İngilizce)

Önceki İçerikDisgaea 5 Complete İnceleme
Sonraki İçerikCyberpunk 2077’nin duyuru tarihi ile ilgili yeni gelişme
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz