Civilization VI’da İspanya’ya II. Philip liderlik edecek

2K ve Firaxis Games, 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da İspanya’ya II. Philip’in liderlik edeceğini duyurdu. Katolik inancını destekliyordu, İspanyol Engizisyonundan faydalandı ve çok sayıda dini savaşa liderlik etti.

Philip, Katolikliğin sadık bir savunucusu olarak Osmanlı İmparatorluğuna karşı bir “Kutsal İttifak” kurdu ve 1571’deki İnebahtı Deniz Muharebesi sayesinde Osmanlıların Akdeniz’deki hakimiyetini durdurdu. Sonrasında İngiltere’de Protestanlığa karşı çıktı ve dünyaca ünlü İspanyol Donanmasının gemi filolarını kullanarak ülkeyi birçok defa işgal etmeye çalıştı.

Philip, 1585 ve 1595 yılları arasında Fransa Din Savaşları’na doğrudan müdahil oldu, Katolik Kilisesini mali olarak destekledi ve Katolikliğin Fransa’da başta gelen din haline gelmesine neden oldu.

II. Philip’in hükümdarlığı İspanya için altın bir dönemdi. Sürekli olarak dini savaşlar içinde olsa da İspanya’nın kültürü son derece gelişti. Philip’in yönetiminde müzik, sanat ve edebiyat patlama yaptı ve nihayetinde 1595 yılında heybetli El Escorial manastırı ve sarayı inşa edildi.

Önceki İçerikAsus, sanal gerçekliği dizüstüne taşıyor
Sonraki İçerikDark Souls III İçin İlk DLC Duyuruldu!
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz