CD Projekt Red’in 2017’nin ilk yarısındaki kazancı açıklandı

Hepsi The Witcher sayesinde.

Polonya merkezli oyun geliştiricisi CD Projekt Red, bu yılın ilk yarısına ilişkin mali raporu yayımladı.

The Witcher serisinin arkasındaki stüdyo, 2017’nin ilk altı ayında 71 milyon dolarlık satış yaparken, yine aynı dönemde net karın 33 milyon dolar olduğu açıklandı.

Raporda, bu kazancın en büyük kaynağının 2015’te piyasaya sürülen The Witcher 3 ve bu oyunun DLC’lerinin olduğu belirtilirken, geçtiğimiz günlerde The Witcher serisinin 10. yılı kutlanmıştı.

İLGİLİ HABER – The Witcher serisinin 10. yılına özel muhteşem bir video yayınlandı

Şirketin Başkan Vekili ve Mali İşler Müdürü Piotr Nielubowicz konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz on yıl boyunca güçlü bir marka yarattık ve harika oyunlar yayınladık.” dedi. Piotr Nielubowicz, ücretsiz kart oyunları Gwent: The Witcher Card Game’in “yoğun bir yapım aşamasında” olduğunu da belirtti. Gwent için önümüzdeki yıla ait e-spor planları da açıklanmıştı. Buna göre 2018 boyunca toplam ödül değeri 850 bin dolar olan profesyonel turnuvalar serisi düzenlenecek.

Öte yandan, raporda dikkat çeken bir diğer açıklama da Gwent’in Çin pazarına girişi oldu. CD Projekt Red, Gwent’in Çin’de tanıtımını ve desteğini üstlenmek üzere Shanghai’da bir ofis açtı.

İLGİLİ HABER – Cyberpunk 2077’nin duyuru tarihi ile ilgili yeni gelişme

Yılın ilk yarısına ait raporda ayrıca ileriye yönelik planlara da değinildi. Stüdyonun sıradaki oyun projesi Cyberpunk 2077 için 27 milyon dolarlık bir yatırımın ayrıldığı belirtildi. 

CD Projekt Red’in bu kazanç ivmesini yılın ikinci yarısında da devam ettirmesi bekleniyor.

Önceki İçerikYerli Yapım Soldiers of the Universe özel fiyatlarla geliyor!
Sonraki İçerikThe Evil Within 2 – Zamana Karşı Yarış Fragmanı Yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz