Tokyo Game Show 2017’de Bizi Neler Bekliyor Olabilir ?

Bir köşede Kratos, diğerinde Kojima, ötekinde Joel

İlki 22 Ağustos 1996 tarihinde düzenlenmiş olan Tokyo Game Show, bu senenin merakla beklenen etkinliklerinden. Özellikle konsol kullanıcılarının merakla takip ettiği etkinlik, adından da anlaşılacağı üzere Tokyo’da düzenleniyor. Etkinlikte yalnızca Japon oyun marketi ile ilgili duyurulara yer veriliyor.

Sony tarafından yapılan duyuruya göre, 19 Eylül 2017 tarihinde Tokyo Game Show 2017 hakkında ön bilgilendirmenin yapılacağı bir basın toplantısı düzenlenecek.

Tokyo Game Show 2017, davetli insanların katılabileceği 22-23 Eylül 2017 tarihlerinin ardından 23-24 Eylül 2017 tarihlerinde kapılarını halka açacak.

Geçtiğimiz yıl Final Fantasy 7 Remake, Final Fantasy 15 Lunar Edition, Nioh, Death Stranding, Horizon: Zero Dawn, For Honor gibi büyük oyunlara dair önemli bilgilerin duyurulduğu Tokyo Game Show 2017’den bu yılda da beklentiler büyük.

The Last of Us 2

Yapımcılığını her ne kadar Amerika merkezli bir firma olan Naughty Dog üstlenmiş olsa da dağıtımcılığını yapan firma Sony Interactive Entertainment olduğu için Japon oyun marketine dahil edilebilen The Last of Us, çıkış yılı olan 2012’den günümüze dek ödül üstüne ödül aldı. Oyunun son sahnesi, tam anlamıyla bir son hissi vermediği için devam oyunu hakkında her kafadan ayrı ses çıkıyordu ki The Last of Us 2’nin çıkışı resmi olarak duyuruldu. Her ne kadar resmi olarak duyurulmuş olsa da oyuna dair edinebileceğimiz bütün fikirler, tek bir tanıtım videosuna bağlı. Henüz hakkında neredeyse hiçbir bilgi paylaşılmamış olduğu için de Tokyo Game Show 2017’de fazlaca detaylandırılacağı düşünülen The Last of Us 2, etkinliğin en öne çıkan ismi bile olabilir.

Oyunun tanıtım videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Death Stranding

Oyunu emanet ettiğiniz kişi Hideo Kojima ise bu oyunda okyanuslar kuruyabilir, balinalar kıyıya vurabilir, martılar gökten düşebilir ve hatta dünyanın sonu bile gelebilir. Norman Reedus mı dersiniz, Mads Mikkelsen mı yoksa Guillermo del Toro mu ? Kojima Productions tarafından geliştirilen Death Stranding, her yönüyle eksiksiz ve bambaşka olacak gibi gözüküyor. Hakkında yapılan onca duyuruya, yayımlanan onca videoya rağmen hala neye benzeyeceğini tam olarak anlayamadığımız Death Stranding, Tokyo Game Show 2017’de parmakla gösterilmeye aday.

Days Gone

Şu an için yukarıdaki görselle özetleyebileceğimiz Days Gone’ın yapımcılığını SIE Bend Studios, dağıtımını ise Sony Interactive Studios üstleniyor. Daha önce Resistence gibi bir şahesere imza atmış olan Bend Studios, Days Gone ile uzun zamandır herkesin istediği ama kimsenin bahsetmediği o oyunu yapma sorumluluğunu üstlendi. Bugüne kadarki en özgün zombi kıyametini deneyimleyebilmek için fazlasıyla sabırsızlanıyor olsak da oyuna dair pek fazla bilgiye sahip değiliz. Days Gone, Tokyo Game Show 2017’de adını sıkça duymayı beklediğimiz oyunlardan biri.

 

God of War (2018)

Adı sesli söylendiğinde duyanların tüyleri diken diken oluyor. Hem nefretleri hem de öfkeleri kabarıyor. Tanrıların kellesini uçurmakta ondan iyisi yok. Berbat bir baba. Evet, anlı şanlı Kratos’tan bahsediyorum. Yunan tanrılarına çektirdikleri yetmemiş gibi şimdi de İskandinavya semalarında görülen Kratos, yeni serüveni ile bizlere neler sunacak pek bilemiyoruz. God of War, Sony Computer Entertainment’a bağlı olan Santa Monica Studios tarafından geliştiriliyor. 2005 yılında çıkan God of War ile olan isim benzerliğinin nedeni ise merak konusu. Aksiyon ve vahşet seven oyuncuların Tokyo Game Show 2017’de adını duymayı en çok beklediği oyun olabilir.

 

Shadow of the Colossus

Eski nesil konsol kullanıcılarının gönüllerinde yer etmiş olan Shadow of the Colossus, yeni nesil konsollarda da yerini almaya hazırlanıyor. Yayımcılığını Japan Studios‘un üstlendiği oyunda, orijinal oyuna ne kadar bağlı kalınacağı ve hangi görüntü teknolojisinin kullanılacağı hala belirsiz. Bu belirsizliğin ortadan kalması adına, Shadow of the Colossus’un adını etkinlikte duymayı heyecanla bekliyoruz.

Biz ne kadar tahmin yürütürsek yürütelim, herkesin ağzını açık bırakacak bir sürpriz ile karşılaşmama ihtimalimiz sıfıra yakın. Tokyo Game Show’u özel kılan, sürprizleridir.

”Yok efendim ben bir etkinlik için Japonya’ya kadar gidemem” diyenler ise canlı yayın linkine buradan ulaşabilirler.

Önceki İçerikPlayStation Plus Eylül 2017 oyunları belli oldu
Sonraki İçerikWarhammer: Vermintide 2 Resmi Olarak Duyuruldu
Video oyun ve çizgi roman bağımlısı, yarı zamanlı edebiyat okuru. Boş vakitlerinde evden dışarı çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz