Bethesda uyardı: Fallout 4’ün konsol kodları kayıtlı dosyalarınızı kolayca bozabilir

Fallout 4’ün konsol kodlarını kullanmanız durumunda kayıtlı oyun dosyalarınız hasar görebilir.

Geçtiğimiz günlerde, mod yapımcıları ve oyuncular tarafından Fallout 4‘ün PC sürümüne ait konsol kodları kullanılarak gizli bir oda ile gizli bir silah keşfedilmişti. Fakat Bethesda, bu yaşananlardan sonra uyarıda bulundu. Geliştirici firma, konsol kodlarının kullanımı durumunda oyunun kayıt dosyalarında ciddi boyutlarda bozulmalar olabileceğini belirtti.

Twitter üzerinden, “Konsol oyuncuları da bu kodları kullanabilecek mi?” sorusu üzerine cevap veren Bethesda Pazarlama Müdürü Pete Hines, “Hayır” yanıtını vererek, “Konsol kodlarının PC platformunda kullanmasını desteklemiyoruz ve önermiyoruz. Bu nedenle, bu kodlar oyunun konsol sürümünde kullanılabilir olmayacak.” dedi.

Ardından, konsol kodlarının neden kullanılmaması gerektiği hakkında sorulan diğer bir soruya ise Hines, “Bu kodların kullanımı oyunun kayıt dosyalarına kolayca zarar vererek büyük hasarlara yol açabilir.” şeklinde cevap verdi. Öyle ki, böyle bir durumun yaşanması, Fallout 4 gibi büyük bir oyunda acı verici olabilir.

Fallout 4, 10 Kasım’da Xbox One, PlayStation 4 ve PC platformları için piyasaya sürülmüştü. İlk gününde 12 milyon adet piyasaya sürülen oyun, net bir şekilde son zamanların en popüler oyunu haline gererek, Steam’in anlık oyuncu sayısında rekor kırmış, hatta çıktığı gün Pornhub verilerinde düşüşe bile neden olmuştu. Ayrıca, oyunda Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasına rastlanmış, bu göndermenin oyunun çıkış tarihi olan 10 Kasım’dan dolayı yapıldığı anlaşılmıştı.

Önceki İçerikFallout Tarihi ve Dünyası Bölüm 6: Enclave
Sonraki İçerikTürkiye gamescom 2016’da Partner Ülke Olarak Yer Alacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz