Fallout 4 çıkışının ilk gününde 12 milyon adet piyasaya sürüldü ve bir rekora imza attı.

Uzun süredir beklenen Fallout 4‘ün çıkışı büyük bir başarı yakaladı. Bethesda tarafından yayımlanan satış raporlarına göre, oyunun çıkışının ilk gününde dünya genelinde 12 milyon kopya piyasaya sürüldü. Bu da yaklaşık olarak 750 milyon dolarlık bir satış rakamına denk geliyor.

Ek olarak, oyunun perakende satışları da dahil olmak üzere Xbox Live, PlayStation Store ve Steam satışları “rekor seviyeye” ulaştı.

Geliştirici firma Bethesda, 12 milyonluk bu sevk rakamının ne kadarının perakendeciler tarafından satıldığı hakkında bir bilgi vermedi. Eğer tamamı satıldıysa, Bethesda, 750 milyon dolarlık net bir gelir elde etmiş oluyor.

Firmanın diğer oyunlarıyla karşılaştırma yapıldığında, 2011 yılında çıkış yapan The Elder Scrolls V: Skrim, çıkışının ilk 48 saatinde 7 milyon adet piyasaya sürülmüş ve yine bu zaman dilimi içerisinde 3.5 milyonluk bir satış gerçekleştirmişti. 2014’ün Ocak ayı itibariyle ise 20 milyonu aşan bir satış rakamına ulaşmıştı.

Steam üzerinden oynanabilen Fallout 4’ün PC sürümü ise, listeleri alt üst etti. Çıkışının ilk gününde 470 bin anlık oyuncu sayısına ulaşan oyun, GTA V’in ilk gün rekorunu sollayarak kendine listede 3. sırada yer buldu. Buna ek olarak, Bethesda, Fallout Pip-Boy uygulamasının iTunes mağazasında “bir numaralı oyun” olmasını hedefliyor.

Son olarak, Bethesda, Fallout 4’ün bu yılın çıkış yapan oyunları arasında açık ara en çok izlenen oyun olma rekorunu elde ettiğini de onayladı.

Fallout 4, 10 Kasım’da Xbox One, PlayStation 4 ve PC için çıkış yapmıştı.

Önceki İçerikReddit Yasaklandı!
Sonraki İçerikNeed for Speed Tarihi – Bölüm 2 : Polisler Harekete Geçti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz