Atari 2600 Yeniden Diriliyor

Atari hızını alamadı

Ataribox

20 yıla yakın bir süredir adı sanı duyulmayan Atari 2600, Atari‘nin son zamanlardaki büyük pazar hamlelerinden nasibini alıyor.

Atari 2600, boyutunun küçük olması sayesinde taşınabilir olmasının yanında ”bağla ve oyna” mantığıyla işleyen şık bir Joystick ile satışa sunulmayı bekliyor.

2.4 inçlik ekrana sahip olan Atari 2600, eski nesil A/V kablo ve HDMI adaptör desteği ile geliyor. Atari adı altında piyasaya sürülecek olan konsol, PQube ortaklığında geliştiriliyor. PQube, günümüzün önde gelen retro oyun donanımı yapımcılarından.

PQube firmasının yöneticisi olan David Pain, satış rakamlarına ve basındaki imajlarına dikkat çekerek bu projede Atari ile birlikte çalışacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öte yandan Atari firmasının yöneticisi olan Frederik Chesnais de PQube ile bir ortaklık içerisinde oldukları için heyecanlı olduklarını söyledi. Projede nostaljik ve eğlence dolu oyunlara yer vermek istediklerini söyleyen Frederik Chesnais, hayranlara video oyunların altın çağını nereye isterlerse götürebilme fırsatı tanımak istediklerini de ekledi.

Atari 2600 beraberinde Asteroids®, Pong®, Centipede®, Missile Command®, Breakout®, Millipede® gibi isimlerin olduğu 50 klasik oyun ile, planlandığı üzere yılbaşına yakın bir vakitte piyasaya sürülecek.

Önceki İçerikYakuza Kiwami İnceleme
Sonraki İçerikDivinty: Original Sin 2 Düşmanımız Olarak Oynama Fırsatı Sunuyor
Video oyun ve çizgi roman bağımlısı, yarı zamanlı edebiyat okuru. Boş vakitlerinde evden dışarı çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz