Anthem ertelendi, yeni Dragon Age’den ilk bilgiler geldi

Kotaku, BioWare'in gelecek projeleri hakkında yazdı.

Anthem | EA/BioWare

BioWare‘in geliştirdiği Anthem ertelendi. Sıradaki Dragon Age oyunundan ilk bilgiler paylaşıldı. Ayrıca 2011’den beri adı anılan Star Wars: The Old Republic‘ten de yeni detaylar verildi.

E3 2017‘de EA‘in duyurduğu Anthem, bu yılın sonbaharında çıkış yapacak şekilde planlanmıştı. Kotaku’nun kendi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Anthem ertelendi ve 2019’un başlarında oynanabilir olacak. Yine aynı kaynak, oyunun duyurusu yapıldığında 2018’in sonbaharında çıkış yapacağının söylenmesinin “hiçbir zaman gerçekçi bir bilgi” olmadığını ifade etti.

2012’den bu yana yapım aşamasında olan Anthem, BioWare’e yakın birçok kaynağın aktardığına göre Frostbite motorundaki sorunlardan dolayı 2019’a ertelenmek zorunda kaldı. Stüdyo, aynı sıkıntıları Dragon Age: Inquisition ve Mass Effect: Andromeda‘nın geliştirme sürecinde de yaşamıştı.

Anthem’ın ertelenmesindeki diğer bir faktör ise EA’in Mass Effect: Andromeda başarısızlığından sonra BioWare’e uyguladığı baskılar. Kotaku, EA’in oyunu tekrardan ertelemeyeceğini, Anthem’ın 2019’un Mart ayına kadar çıkış yapmış olacağını söylüyor.

Yarı MMO olan Anthem hakkında çok az bilgi mevcut. Oyunun ortak bir dünya sunacağı, aksiyon-RPG türünde olacağı, Destiny ve The Division ile aynı temele sahip olduğu biliniyor. Anthem, dört oyuncuya kadar co-op desteği sunacak ve çeşitli görevler sunma odaklı olacak. Ayrıca, oyunun çıkışından önce de beta düzenlenecek.

Anthem’ın E3 2017 videosu:

Kotaku, yeni Dragon Age hakkında da detaylar verdi. Kotaku’nun kaynaklarına göre, oyunda “karakter ve hikaye ögeleri oldukça yoğun olacak” fakat “online elementler de entegre edilecek.”

EA’in “online” odaklı bir Dragon Age sunması, şirketin hedefinin hala ganimet kutuları gibi oyun içi satışlara yönelik olduğunu gösteriyor. Ancak Star Wars Battlefront II’de işler beklendiği gibi olmamıştı.

Geçen yılın Mart ayında resmen onaylanan yeni Dragon Age, Sunless Sea’nin yaratıcı ismi olan Alexis Kennedy’nin liderliğinde geliştiriliyor. Son gelen bilgilere göre ise Anthem ve Dragon Age’in yapımcı ekipleri çok yoğun bir şekilde çalışıyor ve Anthem, yeni Dragon Age’den önce çıkış yapmış olacak.

İLGİLİ HABER – Yeni Dragon Age oyunu yapım aşamasında

Öte yandan, Kotaku’nun yazdıkları bunlarla sınırlı değil. BioWare, 2011’den bu yana adı anılan MMO türündeki Star Wars: The Old Republic’in yapımına devam edip edilmeyeceğini tartışıyor. Stüdyoya yakın kaynakların Kotaku’ya bildirdiğine göre, ufak bir ekip bu oyunun üzerinde çalışmaya devam ederken “projenin geleceğinin hala askıda olduğu” belirtildi.

Önceki İçerikMonster Hunter World’un inceleme notları paylaşıldı
Sonraki İçerikPSN çöktü, Sony açıklama yaptı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz