Amy Hennig’in Naughty Dog’dan ‘ayrılmak zorunda bırakıldığı’ haberi “yalanmış”

Söz konusu haberin yazarı yıllar sonra itirafta bulundu.

IGN’in 2014 yılında yayımladığı ve Amy Hennig’in Naughty Dog’dan “ayrılmak zorunda bırakıldığını” öne süren haberin aslında “zorla yazdırılıp yalan olduğu” ortaya çıktı.

VG247’de yer alan habere göre, daha önceden IGN için çalışan ve söz konusu haberin yazarı olan Mitch Dyer’in yakın zamanda Twitter’da yaptığı açıklamalar ile olay gün yüzüne çıktı. Dyer, 2014 yılında IGN’de çalıştığı esnada video oyun sektörünün veteran isimlerinden Amy Hennig’in Naughty Dog’daki işini “bırakmak zorunda kaldığını”, bunun nedeninin stüdyonun diğer kıdemli isimlerinden, The Last of Us’ın yönetmenliğini yapan ve şu anda stüdyonun başkanvekili Neil Druckmann ile Bruce Straley olduğunu yazmıştı. Birkaç gün sonra ise Naughty Dog iddiaları yalanlayan bir açıklama yapmıştı.

Dyer, Twitter’da yaptığı açıklamada, o zamanlar IGN’de editörlük yapan ‘Steve Butts ve Tal Blevins’in zorlamalarıyla söz konusu habere yalan bilgi dahil ettiğini’ belirtti. Söz konusu yazıyı kaleme almak istemediği halde buna izin vermediklerini belirten Dyer, sonrasında bu haberin Sony tarafından kınanmasına rağmen haberi zorla yazdırtan editörlerin “sessiz kaldığını” ve haberin yazarı olarak kendisine gösterilen tepkilere karşı bu kişilerin ona “sahip çıkmadığını” dile getirdi.

Söz konusu editörler daha sonradan IGN’i bırakmışlardı ve şu anda kendilerine ait danışmanlık firmaları bulunuyor.

Mitch Dyer ise şu anda EA’in Motive stüdyosunda senaristlik yapıyor ve 2 Ekim’de çıkış yapacak Star Wars: Squadrons da görev alıyor.

Önceki İçerikMarvel’s Avengers yeni nesil konsollarda ücretsiz yükseltme sunacak
Sonraki İçerikThe Last of Us 2, 4 milyonluk satış rakamı ile rekor kırdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz