PS4 satış rakamı 90 milyonu geçti, geçen sene 18 milyon konsol satıldı

Sadece geçen yılın son aylarında satılan konsol sayısı 5 milyon civarında.

Sony, PlayStation 4'ün güncel satış rakamını paylaştı.
PlayStation 4 Pro | Sony

Sony, PlayStation 4’ün güncel satış rakamını paylaştı. Tüm konsol varyasyonları, Slim ve Pro modeller, dahil olmak üzere 2018 sonu itibarıyla PS4 satış rakamı 91,6 milyon adete ulaştı.

Sadece geçen yılın son aylarında satılan PS4 sayısı 5 milyon civarında iken, geçen yılın tamamındaki satış verisi ise yaklaşık 18 milyon olarak gerçekleşti. Buna göre, 2018 senesi Sony’nin en çok konsol sattığı yıllardan biri olarak ikinci sıraya yerleşti, 2017’de iki milyon adet daha fazla satılmıştı.

PlayStation 4, beş yaşında olmasına karşın pazardaki sağlam ilerleyişini sürdürüyor. Bunu sağlayan büyük ölçüde geçen sene çıkan platformun kendi özel oyunları God of War, Detroit: Become Human ve Marvel’s Spider-Man iken üçüncü parti oyunlar Red Dead Redemption II ve Call of Duty: Black Ops 4‘ün de bu başarıda payı var.

“Sony oyun stüdyoları arasında dostça bir rekabet var”

Ayrıca, birinci parti oyunlardan Marvel’s Spider-Man’in toplam satış rakamı da açıklandı. Buna göre, Eylül ayının başlarında çıkış yapan oyun, 25 Kasım itibarıyla dünya genelinde 9 milyon satış rakamına ulaştı. God of War ise bu rakama Nisan’daki çıkışından Eylül ayına kadar geçen sürede ulaşmıştı, yani Spider-Man daha kısa sürede bunu başardı.

Öte yandan, toplam PSN kullanıcı sayısı da Sony’nin paylaştığı bir diğer istatistik. 90 milyon aylık aktif kullanıcı sayısı ile PSN, hemen hemen her PS4 sahibinin platform ağına sık sık bağlandığını gösteriyor.

PlayStation 4 satışlarının 2019’da 100 milyon barajını devirmesi kaçınılmaz olarak görülüyor. Ayrıca Sony’nin yeni nesil konsolu için acele etmesine gerek olmadığı da ortada. Son zamanlarda artan söylentilere rağmen, firma PS4’ün yüksek satış rakamları sayesinde üzerinde pazar baskısı hissetmeden yeni nesil konsolu, muhtemel adıyla PlayStation 5, üzerinde rahatça çalışabilecek gibi duruyor.

İstatistiklerle PlayStaton Plus 2018 oyunları: Neler verildi, değerleri ne?

Önceki İçerikDavid Cage: 2019’u heyecan verici yapmak için planlarımız var
Sonraki İçerikRE2 Remake demosu 1 milyondan fazla oynandı, bitirme oranı üçte birden az

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz