The Witcher 3 geçen yıla göre daha çok satıyor

Oyunun bu yılın ilk çeyreğindeki satışları geçen yılın aynı döneminden daha fazla

2015’in en iyi oyunu The Witcher 3: Wild Hunt‘ın satış performansı yıllar geçtikçe büyümeye devam ediyor.

Serinin yapımcısı Polonyalı CD Projekt Red, şirketin bu yılın ilk çeyreğine ait mali raporunu açıkladı. Firmanın toplam geliri yüzde 17’lik artış ile 99,3 PLN (Polonya Zlotisi) oldu.

İLGİLİ HABER – CD Projekt Red genişliyor: İkinci stüdyo için yeni çalışanlar aranıyor

Raporda, CD Projekt Red’in oyun biriminin yeni bir oyun piyasaya sürmemelerine rağmen yüzde 10’luk büyüme kaydettiği bilgisi yer alıyor. Ayrıca, şirketin GOG platformu da yüzde 63’lük büyüme yaşayan diğer bir kısım oldu.

CDPR’ın 2017’nin ilk çeyreğindeki net karının geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 40 artarak 45,3 milyon olduğu da raporda yazan diğer bir önemli gelişme.

İLGİLİ HABER – CDPR’ın 2016 mali raporu: Witcher serisinin satış rakamı açıklandı, Cyberpunk 2077’den yeni detaylar verildi

The Witcher 3’ün satışlarının bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre daha fazla olması ise firmanın net gelirinin artışında önemli rol oynadı.

Polonyalı oyun stüdyosunun en yeni oyunu Gwent‘in de “somut düzeyde gelir sağladığı” şirketin mali raporunda belirtildi. Ücretsiz bir kart oyunu olan Gwent, şu anda Xbox One, PlayStation 4 ve PC platformları için açık beta aşamasında.

İLGİLİ HABER – The Witcher, Netflix dizisi oluyor

CD Projekt Red’in Mali İşler Müdürü Piotr Nielubowicz, bu yılın ilk çeyreğinde yeni oyun projeleri Cyberpunk 2077 ve Gwent için 16 milyon PLN değerinde yatırım sağladıklarını açıkladı.

İLGİLİ HABER – CD Projekt Red’e Polonya hükümetinden 7 milyon dolar destek

Önceki İçerikFF7 Remake’in yönetmeni: Onlarca yıl sürecek bir oyun yapmalıyız
Sonraki İçerikFar Cry 5’in çıkış tarihi açıklandı, ilk fragmanı yayınladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz