Witcher serisinin satış rakamı açıklandı, Cyberpunk 2077’den yeni detaylar verildi

CD Projekt Red'in 2016 yılı mali raporu açıklandı; The Witcher serinin toplam satış rakamı belli oldu ve şirketin sıradaki oyun projesi hakkında bilgiler verildi.

Polonyalı oyun geliştiricisi CD Projekt Red, 2016 kazanç raporunu yayımladı. Rapora göre, The Witcher serisinin satış rakamı 25 milyonu geçti. Ayrıca, stüdyonun sıradaki oyun projesi Cyberpunk 2077‘ye de değinildi.

The Witcher, The Witcher 2: Assassins of Kings ve The Witcher 3: Wild Hunt oyunlarından oluşan Witcher serisinin toplam satış rakamı belli oldu. Serinin yapımcısı CD Projekt Red’in yayımladığı şirketin 2016 kazanç raporunda, The Witcher serisinin satış rakamının 25 milyonu geçtiği belirtildi ancak hangi oyunun ne kadar miktarda sattığı bilgisi yer almadı. Firmanın geçtiğimiz yılın Mart ayında yayımladığı raporda, serinin toplam satışı 20 milyona ulaşmıştı, yani 1 yıllık sürede 10 milyon adet yeni satış gerçekleşti.

CD Projekt Red’in verdiği brifing sırasında düzenlenen Soru&Cevap etkinliğinde ise, stüdyonun sıradaki oyun projesi Cyberpunk 2077’ye de değinildi. Oyunun geliştirme sürecinin şu anda “oldukça ileri” aşamada olduğunu belirten CD Projekt Red yönetimi, Cyberpunk 2077’nin oldukça iddialı olduğunu yineledi ve oyunu piyasaya sürme konusunda aceleci davranmayacaklarının altını çizdi.

İlk bilgilere göre, Cyberpunk 2077’nin 2017-2021 yılları arasında çıkış yapacağı ön görülüyor. Ayrıca, CD Projekt Red’in oyun hakkında etkileyici ve somut bir şey hazırlamadan daha fazla konuşmayacağı bekleniyor. Zira, CD Projekt Red’in yardımcı kurucularından Marcin Iwinski, daha önceden yaptığı bir açıklamada, “Cyberpunk hakkında somut bir şeyler gösterene kadar oyun hakkında şimdilik konuşulacak bir şey yok. Daha çok ‘oyunda neler olabilir, oyun ne kadar büyük olabilir’ gibi sorular sorabiliriz.” demişti.

Cyberpunk 2077 hakkında şimdiye kadar yaşanan gelişmelerin tümüne buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Son olarak, bu yılın mali kazanç raporuna göre, CD Projekt Red’in 2016’da geliri ve toplam karı, bir önceki yıla göre gerilemiş durumda.

CD Projekt Red’in 2016 yılı mali kazanç sunumunun tekrarını aşağıdan izleyebilirsiniz:

Önceki İçerikKinguin ve İninal’dan Bahar Kampanyası
Sonraki İçerikStrike of Kings ile Oyuna ve Ödüle doy

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz