90’ların Unutulamayan Atari Oyunları

 

Super Mario Bros

90’lı yıllarda çocuk olup da bu oyunu oynamayan yoktur herhalde. (Bir zahmet olmasında) Kahramanımız Mario Mantar Krallığından yaşayan kısa, emekçi İtlayan – Amerikan kırması bir muslukçudur. Oyun içeirsinde oyunun kötü karakteri Bowser tarafından kaçılan Prenses Peach’i kurtarmaya çalışıyoruz. Hey gidi günler hey, sahi son bölümü nasıl geçiyorduk?

Tank 1990

Beceri isteyen bir savaş deneyimi mi arıyordunuz? Takıyordun atariye Tank 1990’ı başlıyordun savaşamaya, o kartal yok olmayacak yoksa  oyun biter! İnşaat seçeneği sayesinde zamanında az harita tasarlamadık bu oyunda.

Bomberman 

Her yeri bombalayan anarşik bir adamdır, Bomberman. Haritada bulunan her noktayı bombalayıp, patlatmadık yer bırakmazdık.

Goal 3

Futbol hiç bir zaman bu oyundaki gibi vurdulu kırdılı olmamıştır herhalde. Oyunda kafa, göz, kelle, paça ne varsa rakibin üzerine saldırarak gol atmaya çalışıyorduk. Ne sarı kart, ne de kırmızı kart bu oyunda yoktu.

Road Fighter

Need For Speed’de neymiş Road Fighter oynuyorduk biz zamanında!  Şu an bir çok yarış oyununda olmayan benzin bitme durumu taa o zamanlarda bu oyunda mevcuttu.

Contra

Hava takla atarken silahla etrafımızdaki hedeflere ateş etmeyi öğreten oyundu.  Hele de iki kişi oynuyorsanız dadından yenmezdi.

Excitebike

Engelleri aşarak sonuna en hızlı biçimde ulaşmaya çalıştığımız  Excitebike, alışana kadar gerçekten zorlandığım oyunlardan biriydi.

Galaxian

Uzaylıların gemilerinin tek tek ağzına ağzına vuruyorduk. Bu oyunda o zamanlar çözemediğimiz tek şey bize doğru saldıran geminin yanımızdan geçtikten sonra yukarıdan tekrardan gelmeseydi…

http://www.youtube.com/watch?v=q8-2-ncFBNE

Mortal Kombat 

Oyunu anlatmaya kalksam herhalde sabaha kadar yazarım. Liu Kang Wins Flawless Victory Fatality!

Kaptan Tsubasa 

Oynayan kişiye japoncayı öğreten oyun 🙂

 

 

Önceki İçerikFifa 14 İçin Yeni Bir Güncelleme
Sonraki İçerikPES 2014: Yeni Veri Paketi Bu Ay Sonunda Yayınlanacak
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz