1Cry of Fear

Half-Life modu olarak çıkan Cry of Fear 2013 yılında kendi bağımsızlığını ilan etti. Oyunun hikayesinin vermiş olduğu gerilim haricinde jump scare’lar da insanı yerinden sıçratmaya yetiyor da artıyor bile.

2Five Nights at Freddy’s Serisi

Normal korku oyunlarının aksine tamamen jump scare ile iş yapan Five Nights at Freddy’s serisi hepimizin evinde bulunan sevimli ayıcıkları evden atmaya yetecek bir kokutma potansiyeline sahip…

3Outlast Serisi

Hikayesi akıl hastanesinde geçen Outlast serisi hakkında pek fazla konuşulacak bir şey yok sanıyroum. Oyun oldukça da zor…Gerek görüşün kameradan olması ve kameranın pillerinin kısa sürede bitmesi gerek de oyunda herhangi bir silah bulunmaması bile insanı germeye yetiyor.

4Amnesia: The Dark Descent

Silah olmayan ve sadece kaçıp saklanma üzerine olan Amnesia: The Dark Descent gerek hikayesi gerekse kontrolleri açısından oldukça zor ve etkileyici bir oyun olmayı başarıyor. Karakteriniz karanlıkta ve yaratıklarla karşılaşınca görüşünüz bulanıklaşıyor ve kontroller gittikçe zorlaşıyor.

5Dying Light

Korku ve aksiyonu bir aradan bulunduran Dying Light son derece zorlayıcı bir hayatta kalma oyunu… Harran’da geçen hikayesiyle Türk oyuncuların da dikkatini kendine çeken Dying Light’ta damdan dama atlayarak hem zombilerden kaçıyor hem de bu cehenneme dönen şehirden kurtulmaya çalışıyorsunuz.

6The Evil Within

Korku ve gerilim dediğimizde bu hissi bize en iyi şekilde yansıtan kişilerden biri şüphesiz ki Shinji Mikami’dir. Resident Evil, Devil May Cry ve Dino Crisis gibi yapımlarda yer alan Shinji Mikami bu sefer de The Evil Within ile korku ve gerilimi bize bir film gibi yansıtıyor.

7Siren: Blood Curse

Kesinlikle gece oynamamanızı tavsiye edeceğim bir oyun Siren: Blood Curse. Siren serisinin üçüncü oyunu olan ve aynı zamanda ilk oyunun yeniden yapımı olma özelliği taşıyan bu oyun, gece uykularınızı kaçıracak cinsten bir konsol oyunu. Gerek müzikleri gerekse hikayesiyle bu listede kendine yer edinmeyi başardı diyebiliriz.

8Dead Space

Bir çok korku oyununun aksine uzayda geçen Dead Space oldukça etkileyici korku ve aksiyon oyunlarından biri.  Isaac Clarke isimli bir mühendisi canlandırdığımız oyunda karakterimiz, Necromorphs olarak adlandırılan yaratıklarla mücadeleyi konu almaktadır.

9Condemned: Criminal Origins

Çok fazla laf söylemeye gerek yok sanıyorum bu oyunda zombiler, hayaletler ve korkmanız için daha fazla içerik barındırıyor. Condermned :  Criminal Origins’ın başarılı bir korku oyunu olduğunun kanıtlarından biri F.E.A.R’ın yapımcılarının elinden çıkmasıdır. 

10Slender The Eight Pages

Slender Man aslında ilk olarak bir internet geyiği olarak ortaya çıkan ancak daha sonra bir fenomen haline dönüşerek üzerine oyunlar yapılan hayali bir korku karakteridir. Boyu ve özellikle kolları oldukça uzun olan, yüzü görünmeyen ve bir takım elbise giyen Slender Man, oyunda korkmanız gereken tek şey ve bu işte oldukça da üstün. Ondan mümkün olduğunca uzak durmanız sizin iyiliğinize olur, aksi taktirde olacaklardan sorumlu değiliz!

Önceki İçerikKristal Piksel Ödülleri Sahiplerini Buldu
Sonraki İçerikResident Evil 6 yeni nesil konsollar için listelendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz