[Özel Röportaj] Bir Oyuncu Olarak Bülent Baytar

 

Başlat Tuşu ekibi olarak Leyla ile Mecnun dizisinin sevilen karakteri Dostoyevski‘yi canlandıran Bülent Baytar ile dijital oyunlar hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

BT: Bir çok kişi sizi Leyla ile Mecnun dizisindeki Dostoyevski karakteriyle tanıdı. Peki Dostoyevski karakterinin aksine Bülent Baytar nasıl biridir? Kendinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bülent Baytar; göründüğü gibi, içi-dışı bir olan hümanist ve gerçekçi biridir. Bunun dışında, hayvan sevgisi yüksek biridir. İnsanların içine karışmayı, gözlem yapmayı ve halk arasına olmayı ( -ki zaten halktan biriyim ) sever. O yüzden etrafınıza bakarken dikkatli bakın, her an ” dostoyevski” yi görme ihtimaliniz var 🙂

 

BT: Dijital oyun (bilgisayar ve konsol oyunları) oynayan bir insan olarak bu konuda iddialı olduğunuz oyunlar var mı?
 Oyunlar konusunda çok iddialı değilimdir. Fakat oyun oynamaktan çok keyif alırım. Çok yoğun ve yorgun olduğum zamanlarda oyun oynamak kafamı dağıtır ve beni çok rahatlatır.

BT: İlk oynadığınız oyun neydi?

 Oooooo, ilk oynadığım oyun 80’li yıllarda oldu. O zamanlar atari salonları vardı. Commodore’lar vardı o zamanlar. Şu uçaklı oyun vardı, adını şimdi hatırlamadım. İlk oynadığım ve harçlıklarımı verdiğim oyun odur ve atari salonuna gitmek için nereden baksan 5 km. falan yürürdüm oraya gidebilmek için

BT: Son zamanlarda vakit bulduğunuzda ne tarz ve hangi oyunları oynuyorsunuz?

 Son zamanlarda çok fazla oyun oynayacak vaktim olmadığından, yine de kafamı dağıtsın diye Facebook üzerinden oynanan oyunlardan oynuyorum. Şu an bende PS 2 var. Vaktim olduğunda ona da sarıyorum. Need for Speed ve versiyonlarını oynadım çokça. Ve en son Madagaskar oyununu oynadım.
 BT: Leyla ile Mecnun’da masallar, tarihi olaylar dahil daha önce ülkemizde TV dizilerinde yapılmayan pek çok konunun parodisi yapıldı. Bu konuda neler düşünüyorsunuz? İleride sizce dizide dijital oyunlarla ilgili bir parodi görebilme ihtimalimiz var mı? Örneğin Mecnun bir Super Mario olup Prenses Leyla’yı kötü adamlardan kurtarır mı?

 

 Leyla ile mecnun, inanılmaz güzel ve keyifli, absürt bir dizi. Senin de dediğin gibi birçok şeyin parodisi veya göndermesi yapıldı. İleride ne olur hiç bilemiyorum? Ama Leyla ile Mecnun’da her an herşey olabilir. Süper Mario göndermesi yapıldı dizide. Ama bunu Mecnun üzerinden değil de, İsmail abi karakteri üzerinden yaptı.

 

 BT: Bize zaman ayırıp soruları yanıtladığınız için teşekkür ederim. Son olarak takipçilerimize söylemek istediğiniz bir şey var mı?
 Ben teşekkür ederim. Son olarak, PS 3 için sponsor arıyorum, belki sizin bir hediyeniz vardır 😀

 

Önceki İçerikKontakt 3’ün Ardından
Sonraki İçerikIron Man 3’ün Oyunu iOS ve Android İçin Geliyor
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz