Windows 10 yüklü bilgisayar sayısı 200 milyona yükseldi (GÜNCEL)

Bağımsız verilere göre, Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 10, 164 milyon bilgisayar tarafından kullanılıyor.

GÜNCELLEME: Microsoft, Windows 10 yüklü cihaz sayısını 200 milyon olarak açıkladı. Windows ve Cihazlar bölümü Başkan Vekili Yusuf Mehdi, yayınladığı bir blog yazısı ile resmi olarak bazı istatistikler paylaştı.

“Windows 10, diğer tüm Windows işletim sistemlerinin daha hızlı büyüyor” diyen Mehdi, “Windows 10, Windows 7’yi yüzde 140, Windows 8’i ise yüzde 400 oranında geçti” yorumunda bulundu.

Microsoft, Windows 10’un 1 milyar cihaz üzerinde kullanılmasını amaçlıyor.

 

Normal haber metni:

Bağımsız verilere göre, Microsoft‘un en yeni işletim sistemi Windows 10, 164 milyon bilgisayar tarafından kullanılıyor.

Net Applications tarafından yayımlanan rapora göre, Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un yüklü olduğu bilgisayar sayısı 164 milyona ulaştı. Ancak verilerin artış hızı eskisine göre daha yavaş.

Eğer bağımsız veriler doğru ise, Windows 10 diğer tüm Windows işletim sistemine sahip cihazlar içerisinde yüzde 11’lik bir paya sahip. PC World‘e göre ise, işletim sisteminin büyüme rakamlarında Eylül ayından bu yana hafif bir düşüş yaşanıyor.

Windows 10’un global olarak çıkışından bu yana geçen 5 aylık sürede bu rakama ulaşıldı. Bilgisayarında Windows’un eski işletim sistemi bulunanlar ise Temmuz 2016’da ücretsiz olarak Windows 10’a yükseltme işlemi yapabilmişlerdi. Microsoft en son Ekim ayında Windows 10’un verileri hakkında açıklama yapmış ve bu sayının 110 milyon civarında olduğunu belirtmişti. Aradan geçen 2 aylık sürede bu rakam 54 milyon kadar artarak 164 milyona ulaştı.

Önceki İçerikOculus Rift’in ön sipariş tarihi belli oldu
Sonraki İçerikARK: Survival Evolved, Xbox One’da 1 milyonu geçti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz