Valve, Avustralya yasalarını çiğnediği gerekçesiyle suçlu bulundu

Steam'in kurucu şirketi Valve, Avustralya Tüketici Yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle suçlu bulundu.

Steam‘in kurucu şirketi Valve, Avustralya Tüketici Yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle suçlu bulundu.

18 aylık dava sürecinin ardından Avustralya Federal Mahkemesi, Valve ve Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) arasındaki davayı sonuçlandırdı. Mahkeme, Valve şirketini suçlu buldu.

Bu büyük dava, Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu’nun, Steam’in kurucu firması Valve’ın mevcut olmayan geri ödeme politikalarının Avustralya Tüketici Yasası ile uyumlu olmadığını ortaya çıkarmasının ardından başlamıştı.

Mahkeme sürecinin başlamasıyla birlikte Valve, Steam’de Avustralya için geri ödeme politikası uygulamaya başlasa da, mahkemenin başlangıç tarihi olan 2014’ün Ağustos ayından önce böyle bir uygulama yoktu.

Valve daha sonra resmi olarak Avustralya’da iş yapmadığını öne sürdü ve sadece Avustralyalı üyelerine kendi platformu üzerinden hizmet vermeye çalıştığını açıkladı. Valve ayrıca, Steam Abonelik Sözleşmesi‘nin Washington, ABD yasalarını temel aldığını, Avustralya ile alakasının olmadığını savundu. Avustralya yasalarına uymak zorunda olmadığını iddia eden şirket, sadece ABD yasalarına uyma yükümlülüğünün bulunduğunu belirtti.

Bunu inandırıcı görmeyen Avustralya Mahkemesi, Valve’ın Steam Abonelik Sözleşmesi’nin üç farklı versiyonunda ve Steam İade Politikası’nın iki farklı versiyonunda birkaç yanıltıcı beyan bulduğunu kamuoyuna bildirdi. Ancak mahkeme daha çok ürünlerini iade etmek isteyen Avustralyalı müşterilerin şikayetleri üzerinde durdu.

Davayı yürüten Federal Mahkeme, Valve şirketinin Avustralya’da faaliyet gösterdiğini ve bu yüzden Avustralya yasalarına uyma zorunluluğunun bulunduğunu açıkladı.

Kısacası mahkeme, Avustralyalı abonelerin Steam’deki haklarını iyileştirmeye devam edecek. Valve’ın suçlu bulunması aynı zamanda, Avustralya pazarında faaliyet gösteren diğer firmalar için de emsal bir karar oldu.

Dava sonucunda kararı veren mahkeme, Valve’dan şu isteklerde bulundu:

  • Özellikle Avustralyalı müşterilerin iade işlemlerini yürütmek için bir e-mail adresi sağlayın.
  • Tüketicilerin herhangi bir geri ödeme sorununu karşılamak amacıyla 1800 numarası sağlayın
  • Tüketicilerin şikayetleri için bir Posta Ofisi Kutusu adresi edinin.
  • İade işleminde bulunan tüketicilere cevap verilmesi için bir iletişim görevlisi tayin edin.

Kararın açıklanmasının ardından Valve, “Bu konuda Avustralyalı yetkililerle iş birliği için her türlü çabayı göstereceğiz.” dedi.

Valve ayrıca, Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu’nun mahkeme masraflarının yüzde 75’ini ödemek zorunda kaldı.

Önceki İçerikDark Souls’un direktörü, ‘hiç hasar almadan oyunu bitiren’ oyuncu hakkında konuştu
Sonraki İçerikUnravel’ın PlayStation 4 sürümüne ait demo yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz