Unturned İnceleme

Unturned, Nelson Sexton tarafından geliştirilen ve Smartly Dressed Games tarafından dağıtımı yapılan bir zombi survival oyunu ve tamamen ücretsizdir. Oyun Greenlight üzerinden Steam kullanıcılarının yüksek oy vermesi sonucunda destek alarak hayat bulmuş olmasına rağmen birçok kişi oyunun Minecraft ve DayZ “çakması” olduğunu düşünüyor.  Unturned şu an erken erişimde olmasına rağmen çok fazla ilgi görüyor, oyunu yaklaşık 8 saat oynadım ve neredeyse hiçbir hataya rastlamadım. Fakat forumda birçok hatadan bahsedilmiş olduğunu gördüm. Yine de eklemeden geçemeyeceğim, erken erişimde olup da bu kadar az hataya sahip olan oyunu açıkçası daha önce görmedim. Unturned’ü hayata geçiren Nelson Sexton ve Steam kullanıcılarına buradan teşekkür ederim.

Ne DayZ Ne Minecraft

Birçok kişi oyunun bu ikisinin çakması olduğunu söylese de böyle bir projenin çıkmış olmasından dolayı mutlu olanlardan biri de benim. Her küplerden oluşan ve piksel piksel görünen oyuna Minecraft, her zombi survival oyununa da DayZ demek pek doğru olmaz. Sonuç olarak bir programcının tek başına yaptığı bir oyundan bahsediyoruz. Herkes orijinal bir şey bekliyor fakat dünyada hangi oyunun tam anlamıyla orijinal olduğunu söyleyebiliriz ki? Sexton bu iki oyunu birleştirerek bir proje üretmeye çalışmışsa bile kesinlikle bunun başarısız bir yapım olduğunu söyleyemem.

Oyunun haritası

Hayatta Kalmak

Unturned’de hayatta kalmak biraz sıkıntılı olabilir. Özellikle de tek başınıza oynuyorsanız. Erken erişimde olmasından dolayı oyunla ilgili çok fazla rehber bulunmuyor, bu nedenle herkes oyunu kendi kendine keşfetmeye çalışıyor. İlerleyen zamanlarda Başlat Tuşu takipçileri için bir rehber hazırlayacağım. Unturned şu anda Pei isimli bir haritaya sahip, oyun içerisinde haritaya direkt olarak erişebileceğimiz bir tuş bulunmuyor maalesef. Onun yerine Sexton oyuna bir harita koymanın daha iyi bir fikir olacağını düşünmüş. Yani haritaya erişmek ve nerede olduğunuzu bilmek istiyorsanız önce etrafı araştırıp bir harita bulmanız gerekiyor. Yemek bulmak işin kolay kısmı fakat su bulmak düşündüğünüz kadar basit değil. Bozulmuş yiyecekleri crafting bölümünden tohum haline getirip onları ekerek yiyecek ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz ama su bulmak için çok fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor.

Oynanış

Unturned FPS açısıyla oynanan bir oyun, menzilli silahlar ve yakın dövüş silahlarını barındırıyor. Bunların yanı sıra kendi evinizi inşa edip aracınızla hızlıca seyahat etmenize olanak sağlıyor. Bu tarz oyunlara alışıksanız Unturned’de pek yabancılık çekeceğinizi sanmıyorum.

Önceki İçerikSniper Elite 3 inceleme
Sonraki İçerikMagic 2015: Duels of the Planeswalkers sonunda çıktı!

8 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz