Sniper Elite 3 inceleme

 

Rebellion Oxford  oyun stüdyosu tarafından Asura oyun motoruyla geliştirilen ve 505 Games tarafından yayınlanan Sniper Elite 3 Afrika, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One ve Pc için, Avrupa 27 Haziran 2014 ve Kuzey Amerika 1 Temmuz 2014 tarihi itibariyle çıkış yaptı. Taktiksel nişancılık ve gizlilik türünde olan Sniper Elite 3 Afrika’nın Single Player, Multiplayer ve Co-op oyun seçenekleri mevcut. Bu yazımızda Sniper Elite 3 inceleme sini gerçekleştireceğiz.

 Sniper Elite 3 inceleme

Sniper Elite’in ilk oyunu bir çok kişi tarafından beğenilmişti. İkinci oyununu her ne kadar oynayamasam da, Sniper Elite serisine olan hayranlığımı azalttığı söylenemez.  Oyun içinde atacağız her adım oyunun gidişatını değiştirebiliyor.  Herhangi bir şekilde düşman tarafından fark edildiniz mi, oradan kurtulmak için elinizden geleni ardına koymuyorsunuz. Hele bir de en zor seviyede oynuyorsanız tadından yenmez bir oyun atmosferi sizi bekliyor.

Sniper Elite 3 inceleme

Oyuna başlar başlamaz öğretici kıvamında bir bölüm sizi karşılıyor bu bölümde oyunu oynarken kullanacağınız tuşların işlevlerini  ve üzerinizdeki ekipmanların ne işe yaradığını öğreniyorsunuz. Bu gösterilenler sayesinde  burada öğretilen çoğu şeye ihtiyaç ilerleyen bölümlerde duyuyorsunuz. Burada ufak bir örnek verecek olursak, dürbün yardımıyla işaretlediğiniz bir hedefin nerede olduğunu  görebiliyorsunuz. (Adamlar Wall Hack yapmışlar) Bunun sayesinde hedefinizi kolaylıkla öldürebiliyor veya ona gözükmeden sessizce yanından geçip asıl görevinizi yapabiliyorsunuz.

Gizlilik Her Şeyiniz!

Hitman oyun serisinden alışageldiğimiz bir gizlilik mevcut, aslında olay basit gizlen haritada yer alan olanakları kullan ve hedefi indir. Sniper Elite 3’de de aslında buna benzer bir durum söz konusu. Oyuna başlar başlamaz haritayı en iyi gören noktaya geçerek düşman birimlerini teker teker tespit ediyor ve haritada yer alan olanakları kullanarak hedefleri en sessiz bir şekilde yok ediyorsunuz.  Tabii burada oyunun eksi bir yönüne değinmek istiyorum. Oyun içerisindeki yapay zeka o kadar kötü ayarlanmış durumdaki etrafta bir sürü ses dahi olsa herhangi bir şekilde yürüyorsanız, direkt sizi fark ediyor ve ardından saldırmaya başlıyor. Fakat çömelerek ilerliyorsanız yanı başından dahi geçseniz sizi fark etmeyebiliyor.

Diğer bir eksi yönüyse ateş ettiğiniz hedeflerin ölmemesi oluyor. Oyunu bitirene kadar en az 4-5 kez başıma geldi bu durum . Tam kafaya nişan alıp ateş ediyorsunuz. Ardından animasyon devreye giriyor. Sonra bir bakıyorsunuz adam ölmemiş veya ölse dahi halen canlı şekilde gözüküyor. Ölü adamın yanına gidip tekrardan bıçaklayıp öldürüyorsunuz. Her ne kadar çok karşılaşılan bir durum olmasa da gerçekten can sıkıcı bir durum.

Haritadaki olanakları Kullanın!

Ses bu oyunda çok önemli bir rol oynuyor.  Silahınızdan çıkacak en ufak ses bile yerinizi belli etmek için yeterli.  Yerinizin açığa çıkması durumunda çevrenizde yer alan bütün düşman birimleri üzerinize akın edeceğinden bir şekilde bu durumun önüne geçmeniz gerekiyor. Bu noktada oyunun yapımcı ekibi sizin için haritanın belli noktalarına olanaklar sunmuş durumda. Oyun haritasında yer alan jeneratör ve benzeri aletleri bozmak suretiyle ses çıkartmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu durumda bozmuş olduğunuz alet ses çıkartmaya başlayınca yapmış olduğunuz atışlar herhangi bir düşman birimi tarafından duyulmamakta. Bu da bizim düşman birimlerini yok etmekte önemli bir rol oynuyor. Jeneratörün olmadığı bölümlerde başka faktörler bu sesi sizin için sağlıyor.

Envanterinizi Sürekli Kontrol Altında Tutun!

Oyun içerisinde loadout seçeneği sayesinde envanterdeki silahları düzenleyebiliyorsunuz. Rütbe atladıkça yeni silahlar açılıyor. Bu kısımda kullanmak istediğiniz ekipmanları düzenleyip, silahınızı geliştirebiliyorsunuz. Bu geliştirmeler sayesinde silahınızın gücünü artırabiliyorsunuz. Geliştirilmiş bir silah her zaman daha iyi olacağından bu özelliği kullanmaya özen göstermeniz oyunu sizin açınızdan kolaylaştıracaktır.

Multiplayer olmazsa olmaz!

Hikaye görevlerini bitirdiğiniz veya sıkıldığınız anda imdadınıza yetişiyor. İşin açıkçası Multiplayer kısmını daha çok sevdim. Diğer oyuncularla oynarken kendi takımınızla veyahut tek başınıza hareket ederek rakip takım ile kıyasıya bir savaş keyfi yaşayabilirsiniz. Artı olarak multiplayer kısmına özel olarak oyun içerisinde yer alan bütün karakterleri kullanabiliyorsunuz. Karakterlerin içerisinden kamuflajı en iyi olanı seçmeniz  görünürlüğünüzü bir o kadar azaltacaktır. Bu sayede rakip oyuncuları rahatlıkla öldürebilirsiniz.

Playstore’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Siz de Sniper Elite 3’ü  Playstore’dan 72 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

Önceki İçerikDragon Age: Inquisition’dan 16 Dakikalık Video
Sonraki İçerikUnturned İnceleme
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

4 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz