Unbox: Newbie’s Adventure Nintendo Switch inceleme

Nintendo’nun hibrit konsolu Switch’in başarılı çıkışı üzerinden bir yıl kadar zaman geçti. Bu süreçte yeni yapımlar kadar halihazırda piyasada bulunan oyunlar da bu platformun yolunu tuttu. Geçtiğimiz sene PC için çıkan indie yapım Unbox: Newbie’s Adventure da bu kervana katılanlardan. Yapımcı Prospect Games’in Super Mario 64 ve Banjo-Kazooie gibi yapımlardan esinlenilerek hazırladığı oyun onlar kadar eğlenceli mi? Nintendo Switch bu oyunu edinmek için ideal bir platform mu? Hepsini Unbox: Newbie’s Adventure Nintendo Switch inceleme yazımızda cevaplıyoruz.

Tebrikler! Nur Topu Gibi Bir Kargonuz Oldu!

Oyun için seçilen konsept oldukça tuhaf. Global Posting Service (GPS) altında en gelişmiş teknolojinin ürünü kendini paketleyebilen ve kargolayan kutuların olduğu bir dünya düşünün. Ya da düşünmeyin… böyle bir şeyi Amazon gibi uluslar arası ticaret ağı olan bir şirket hariç kimsenin düşünmek isteyeceğini sanmıyorum. Her neyse. Bu ilginç dünyada Newbie adlı, adı gibi yeni yetme bir karton kolinin kontrolünü devralıyoruz. “Neden?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Girişte Banjo-Kazooie, Super Mario 64 filan derken nasıl geldik buralara, değil mi? Kişiselleştirme seçenekleri bulunsa da oldukça yavan bir tasarıma sahip “kahramanız” ile bir dizi görevi yerine getiriyor, nesneler topluyor ve bu sırada eğlenmeye çalışıyoruz. Mantık olarak evet, Mario 64 gibi açık bir dünya içinde tamamlanabilen sürüyle mini oyun var. Ancak hiç birinin cazibesi yok. Unreal Engine ile hazırlanmış olan oyunda tropik ortamlarda ayarsız kontrollere sahip kutumuzu yuvarlatıp, hoplatarak paradır – puldur, koli bandıdır toparlarken henüz ilk dakikalarda sıkılmaya başlıyorsunuz.

Oyunu oynadıktan sonra Prospect Games’in cesaretine hayran kaldım. Unbox: Newbie’s Adventure küçük çocuklar hedef alınarak hazırlanmış bir oyun olsa da daha ilgi çekici konspete sahip bir sürü seçenek mevcut. Öte yandan esinlendiği oyunlara çok yakın yapıda dizayn edilmesi faktörü sadece günümüzde en az otuzlu yaşlarında olan eski nesil oyuncuların ilgisini çekebilecek bir faktör. Switch için Super Mario Odyssey kapıdayken donuk bir ortamda karton kutu yuvarlamaya artık kim tahammül eder bilemiyorum.

Newbie ile Ateşli Anlar

Indie yapımları ne derece sevdiğimi sık sık dile getiririm. Onca AAA oyun arasından mümkün mertebe indie yapımlara da yer vermeye gayret ediyoruz. Ancak Unbox: Newbie’s Adventure’un neresinden tutsak elimizde kalıyor. Madem iyice ateşlendik, biraz da performans açısından sopa vuralım.

Switch’te harika şeyler geçti elimizden. Legend of Zelda: Breath of the Wild ile renkli ve detaylı bir açık dünya deneyimi yaşadık örneğin. Skyrim, Wolfenstein, Doom gibi oyunlar yolda yahu, daha ne diyeyim. Aynı türde değiller tabii ama cihazın ne tür oyunları başarı ile oynatabileceği adına güzel örnekler.  Yine de Newbie’s Adventure’u bu yapımlarla dahi kıyaslamayacağım. Oyunun kendisinin PC ve Switch öncesi çıkışını gerçekleştirdiği konsol sürümlerine bakıyorum… Çevre detayları düşürülmüş – ki karton koliler hakkında olan bir oyunda görsel namına durumu sadece çevre kurtarıyor. Draw Distance (görüş mesafemiz) çok zayıf. HD rumble gibi harika bir özelliği bile o kadar başarısız kullanmışlar ki oyuna başladıktan 5 dakika sonra kapamak zorunda kaldım. Ha bir de Switch’te çoğu indie yapım 8 – 14 dolar arası satılırken bu oyun 29.99 $ gibi bir fiyattan satılıyor. Demiştim ya, hayran kaldım cesaretine firmanın.

Kıssadan hisse; Unbox: Newbie’s Adventure pek matah bir oyun olmamakla birlikte Nintendo Switch’in hakkını verememiş bir yapım. Firma sanıyorum Nintendo Switch’in hızlı yükselişi ve kütüphanesi henüz çok kalabalık olmamasını fırsat bilerek aradan kaç tane satarsak kardır kafasıyla oyunu bu platforma “kaktırdı”. Ben de size bir güzellik yapıp 30 dolara bu sistemde alabileceğiniz, alınmayı gerçekten hakeden bir kaç keyifli oyun sayayım:

Shovel Knight Treasue Trove:

Yacht Games’in meşhur oyunu. 24.99 dolara alabileceğiniz bu paket hem ana oyunu hem de indirilebilir içerikleri kapsıyor. Platform oyunlarının ruhuna gerçekten sadık kalınarak ancak kendine has bir tat da yakalamayı başararak piyasada kendine yer edinmiş bir oyun.

Snake Pass:

Çok tatlı, rengarenk bir atmosfere sahip bir başka platform oyunu. Sevimli yılanımızla köşe bucak dolanarak bulmacaları çözüyoruz. Fiyat: 9.99 $

Steamworld Dig 2:

Metroidvania tadında bir platform oyunu. Atmosferi, karaktleri, oynanış mekanikleri gayet başarılı olan oyunun incelemesini okumak için tıklayın. Fiyat: 19.99$

Listeyi inanın daha da uzatabilirim. Hani Super Mario Odyssey çıktığında tüketir, geriye dönerseniz de ileride Yooka-Laylee gibi oyunların da Switch yolcusu olduğunu hatırlatayım.

Özetle Unbox: Newbie’s Adventure başarısız bir platform oyunu olarak, türün sivrilmiş diğer örnekleri arasında kısa sürede unutulup gidecek, fiyatını haketmeyen bir yapım.

GENEL BAKIŞ
Görseller
5
Oynanış
4
Ses / Müzik
5
Hikaye / Sunum
4
Eğlence
4
Önceki İçerikShin Megami Tensei V duyuruldu, yeni fragmanı yayınlandı
Sonraki İçerikWWE 2K18 inceleme
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
unbox-newbies-adventure-nintendo-switch-incelemeTuhaf konseptli, zayıf bir platform oyunu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz