FOTO: Ukrayna Güvenlik Servisi, via Kotaku

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından düzenlenen operasyonda kripto para madenciliği çiftliği olarak kullanılan bir depoda, içerisinde binlerce adet PlayStation 4 Pro’nun bulunduğu çeşitli elektronik cihazlar ele geçirildi.

Kotaku’da yer alan habere göre, SBU’nun yayımladığı basın açıklamasında Ukrayna’nın Vinnytsia şehrinde Vinnytsiaoblenergo adlı elektrik dağıtım şirketinin hemen yanındaki bir depoda 5 binden fazla elektronik cihaz bulunduğu belirtildi. Kripto para madencilik çiftliğine dönüştürülen depoda bulunan cihazlardan 3 bin 800’ünün PlayStation 4 konsolu olduğu ifade edildi.

Söz konusu kripto para çiftliğinin, hemen yanındaki Vinnytsiaoblenergo firmasına ait elektrik santralinden 256 bin 648 ABD doları değerinde enerji hırsızlığı yaptığı ve bunu gizlemek adına özel bir elektrik sayacının kullanıldığının tespit edildiği açıklandı.

İran gibi bazı ülkeler, geniş çaplı yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle kripto para madenciliğini tamamen yasaklamıştı.

Vinnytsiaoblenergo firması olayla bağlantısı olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Kyiv Post’taki habere göre, söz konusu firma 9 Temmuz’da yayımladığı kamuoyu açıklamasında, “Kripto para madenciliği için kullanılan cihazlar, hiçbir zaman kuruluşumuzun sahibi olduğu tesislerde yer almamıştır” dedi.

Elektrik dağıtım şirketi ayrıca herhangi bir elektrik çalınma durumunun olmadığını ve SBU tarafından açıklanan bilgilerin “gerçeği yansıtmadığını” belirterek, “Herhangi bir mazeret beyan etmeyeceğiz. Neler olup bittiğini SBU’nun ortaya çıkarmasını bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kotaku, depoda bulunan konsolların tümünün PS4 Pro modeli olması durumunda toplam piyasaya değerinin 1,5 milyon doların üzerinde olduğunu belirtti. Aynı haberde, Ukrayna’nın anti-terörizm istihbarat teşkilatı konumundaki SBU’nun “gücünü kötüye kullanma” ve “binlerce dolar değerindeki değerli ekipmanlara yasal gerekçe olmaksızın el koyma” gibi nedenlerden dolayı eleştirilerin hedefinde yer aldığının altı çizildi.

Önceki İçerikAbandoned Trailers App’in ön yükleme ve çıkış tarihi belli oldu
Sonraki İçerikValve, Steam Deck el konsolunu duyurdu, bu yıl piyasaya sürülecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz