Türkçe Skyrim Yaması Tanıtım Fragmanı Yayınlandı

Oyun Çeviri ekibinin facebook sayfasında yayınlanan videoyla Türkçe Skyrim yamasının  yılbaşı gecesi Steam programı üzerinden ücretsiz olarak indirilebileceği duyuruldu. Oyun çeviri tarafından yayınlanan tam metin;

– Yamamız yılbaşı gecesi Steam programı üzerinden ücretsiz olarak verilecektir. Yoğun geçen bir haftanın ardından programlama ve birkaç ayrıntı dışında yama hazırdır.
– Toplam 34.540 satır NPC diyaloğu çevirdik.
– Toplam 30.960 satırdan oluşan oyuncu konuşmaları, ekran bildirileri, nesneler ve büyüler Türkçe’ye çevrildi.
– Toplam 26.870 satır kitap, not, mektup, günlük ve görev açıklamaları Türkçe’ye çevrildi.
– 390 kitap + 84 günlük + 190 Not, mektup oyunda Türkçe olacaktır.
-Oyundaki tabelalar da Mehmet Güder’in grafikleriyle Türkçe olarak görülebilecektir.
– Proje boyunca 964.635 kelime çevirisi yaptık.
– Oyundaki şiir ve şarkıları da Türkçe’ye çevirdik. Kulağa hoş gelmesi ve kafiyelerin tutması için bazı yerlerde kelimelerle oynasak da orijinaldekine benzer anlamlar vermeye çalıştık.
– Projenin %80’i 15 kişinin çalışması olsa da toplamda 40’a yakın çevirmenin özverili çalışması sayesinde projenin son aşamasına geldik.
– Yaklaşık 1.5 yıldır bu projede benim yanımda yer alan ekip arkadaşlarıma ve bizim için bu güzel tanıtım fragmanını hazırlayan supline.net’ten Gökhan’a teşekkür ederim.

Başlat Tuşu ekibi olarak Oyun Çeviri ekibini çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

Türkçe Skyrim Yaması Tanıtım Fragmanı

[embedvideo id=”pAMhkx5xyoU” website=”youtube”]

 

Önceki İçerikBaşlat Tuşu 3.Bölüm: Catherine
Sonraki İçerikLeague of Legends Türkiye Kupası Elemeleri Devam Ediyor!
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz