The Witcher’ın yazarı, serinin satışlarından para kazanamıyor!

"CD Projekt Red'in The Witcher serisinde bu kadar başarılı olacağını kim ön görebilirdi ki?"

Witcher romanının yazarı Andrzej Sapkowski

Witcher romanının yazarı Andrzej Sapkowski, kendi romanından uyarlanarak CD Projekt Red tarafından geliştirilen The Witcher oyun serisinin satışlarından kar payı alamıyor. Bunun nedeni ise, CD Projekt Red’ten kaynaklanan bir suistimal değil, zira Sapkowski, ilk başta bir anlaşma sunulduğunda peşin ödeme talep etmiş.

Eurogamer‘a röportaj veren Witcher romanının yazarı Andrzej Sapkowski, CD Projekt Red ile yaşadığı anlaşma sürecini anlattı. Oyunun yapımcısından, para dolu bir çanta beklediğini ifade eden yazar Andrzej Sapkowski, “Onlara bu markanın adlarını satacak kadar salakça davrandım. Bana elde edecekleri karın belli bir kısmını teklif ettiler. Ben ise, ‘Hayır, hiçbir kar payı olmayacak, tüm paramı şimdi bana verin. Tüm miktarı!’ şeklinde yanıt verdim. Bu salakçaydı. Her şeyi onların eline bırakacak kadar salakça davrandım, çünkü onların başarılı olacağına inanmadım. Ancak kim onların başarısını ön görebilirdi ki? Ben yapamadım.” dedi.

The Witcher serisine de değinen Witcher romanının yazarı, oyunun gayet başarılı bir şekilde yapıldığını ve yapımcı stüdyonun seriden elde ettiği tüm gelirleri hak ettiğini söyledi.

Sapkowski ayrıca, video oyunları oynamadığını ancak oyunlara ve oyunları oynayanlara karşı da olmadığını belirtti.

Geralt‘ın hikayesinin sonu olan The Witcher 3: Wild Hunt‘ın ardından, CD Projekt Red’in bu serinin devamı için şimdilik bir planı yok ancak yapımcı stüdyo, sıradaki oyun projesi olan bilim-kurgu RPG türündeki Cyberpunk 2077’ye odaklanmış durumda.

CD Projekt Red’e Polonya hükümetinden 7 milyon dolar destek!

Önceki İçerikEn iyi Netflix deneyimi sunan televizyonlar açıklandı
Sonraki İçerikStarCraft: Remastered duyuruldu, çıkış tarihi verildi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz