The Playstation 2013 Meeting Toplantısı Ardından – Başlat Tuşu

PLAYSTATION 4 RESMEN DUYURULDU!

New York’ta düzenlenen PlayStation Meeting’de Sony’nin yeni konsolu PlayStation 4 resmi olarak duyuruldu. Milyonlarca insanın merakla beklediği Sony‘nin yeni oyun konsolu PlayStation 4 gece saat 01.00’da resmen açıklandı!.. “PlayStation Meeting 2013” etkinliği altında yeni oyun konsolunu tanıtan Sony şirketi farklı bir oyun zevkinin bizi beklediği mesajlarını da vermeyi unutmadı.PlayStation 4 oyunculuk anlayışını tamamen değiştirerek limitleri zorlamayı ve oyunculuğun geleceğini değiştirmeyi planlıyor. Etkinlikte konuşma yapan  Sony Computer Entertainment International‘ın patronu Andrew House Playstation 4 hakkında şu bilgileri verdi; “PlayStation markası olarak her zaman yaratıcı ve yenilikçi olmayı denedik. Bugün sizlere PlayStation markasını hem donanımsal hem yazılımsal olarak nasıl ileri götüreceğimizi anlatacağız. PlayStation için artık yalnızca oturma odasında bulunmanıza bugünden itibaren artık asla gerek kalmayacak. Mobil oyunculukta PS Vita’nın yaptığı devrim gözardı edilemez. Sahip olduğu donanım o kadar güçlü ki, elinizde tuttuğunuz cihaz PlayStation 3′e çok yakın bir deneyim sunabiliyor. PlayStation Vita platformunu sürekli olarak güçlendirmeye devam edeceğimizden emin olabilirsiniz. Bugün sizlere gelmiş geçmiş en güçlü oyun platformunu tanıtacağız: PlayStation 4!”

İLK BİLGİLER

Andrew House‘dan sonra söz alan Mark Cerny PS4 hakkında şu bilgiler verdi:

“PlayStation 3′ü tasarlamaya başladığımızda yepyeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk. O zamana kadar tüm konsolların tek amacı vardı, CD, DVD ya da kartuşu takın ve oyununuzu oynayın. Biz PlayStation 4′te bu işleyişi değiştirdik.

Yine de oyunculuğu bu kadar değiştirse de, PlayStation 3′ün de yapabilecekleri belli ve limitliydi. PlayStation 4′ü hazırlarken bazı şeyleri değiştirmek zorunda kaldık.”

KESİNLEŞEN OYUNLAR

  • Killzone: Shadowfall
  • inFAMOUS: Second Son
  • The Witness
  • Drive Club
  • Watch Dogs
  • Destiny
  • Güncelleme: The Witcher 3: Wild Hunt

Sony, Playstation 4’ü resmen duyurduktan sonra EBGAMES  899 $ satışa sundu. Söylentiler arasında 350-400 dolar arasında düşünülürken fiyatı biraz pahalı gibi. Oyunlar ise 118 dolardan satışa sunuluyor. Oyunların tam listesine buradan bakabilirsiniz. Ek olarak, Dualshock 4 gamepad de 118 dolardan satışa sunulmuş.

DONANIMSAL ÖZELLİKLER

Mike Cerny, PS4’ün  biraz donanımsal özelliklerinden bahsetti. 8GB Ram, GPU ve CPU ise AMD üstleniyor. Aynı zamanda oyun oynarken dosya indirebilecek, dilerseniz de PS4’nüzü uyku moduna alabileceksiniz. Ayrıca PS4’te  2 teraflopluk bir işlem gücü bulunuyor.

 

Yeni PSN Gaikon alt yapısıyla geliyor. Ayrıca ”izleme” modu sayesinde kullanıcılar birbirlerinin oyunlarını izlenmesini sağlayacak. Bakmış olursak Sony eSporlar’ı düşünürek böyle bir uygulama geliştirmiş. Ek olarak bu özellik sayesinde oyunlarda karşılaştığımız sorunları bu modla 2 kullanıcı bağlanıp sorunlarını çözebilecek. Bu gelişmelere bakmış olursak Sony, yaptığı hataları telafi etmişe benziyor.

PS4 2013’ün sonunda bizlerle olacak. Daha fazla gelişmeler için bizi takip edin!

 

Önceki İçerikCounter-Strike Online Kapalı Beta Testine Başlıyor!
Sonraki İçerikWatch Dogs Wii U Sürümü Onaylandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz