The Last of Us – Remastered

Geçtiğimiz sene 200’ün üzerinde “Yılın Oyunu” ödülünü kucaklayan PS3 oyunu The Last of Us şüphesiz ki bir önceki neslin en iyi yapımlarından biriydi. Naughty Dog’un Uncharted’ı yaya bırakacak senaryo ve atmosferle sunduğu oyun, son demlerine yaklaşan PS3’lerimiz için teknik ve stil bakımından doruk noktasıydı. Hikaye anlatımı, oynanışı, müzikleri ve karakter gelişimi ile çokça övgü topladı.

Şimdiden efsaneleşen oyunun yenilenmiş Remastered sürümü bugünlerde oyun kuraklığı yaşayan Playstation 4’lerimizi şenlendiriyor.

The Last of Us’ın Playstation 4 için çıkan Remastered sürümünün PS3 sürümünden ne farkı var peki?

1. Öncelikle oyun 1080p çözünürlük ve 60 FPS (saniyede kare yenileme hızı) sunuyor. Yani PS3 versiyonundan çok daha net, çok daha akıcı bir tecrübe bizleri bekliyor. Remastered’ı elime ilk aldığımda oyunlarda 1080p/60FPS ikilisinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Oyunu PS3’te 2 kez bitirmeme rağmen Remastered halini tekrar bitiresim geldi. PS4 sürümü kesinlikle böyle bir oyunun hak ettiği teknik özellikleri sunuyor.

 

2. Photo Mode! Infamous Second Son’ın çok beğenilen Photo Mode özelliği artık The Last of Us: Remastered’a da eklenmiş durumda. Bu çok ufak bir detay gibi gözükebilir ama bir kez fotoğraf tutkusuna kapılınca bu özellik sizi tamamen cezbediyor. Oyunda Ayarlar bölümünden etkinleştirdiğimiz fotoğraf modunu L3 tuşuna basıp kullanabiliyoruz. Tuşa bastığımız an oyun donuyor, çıkan ufak bir arayüzde kameranın konumunu, renk, parlaklık, kontrast, blur ve birbirinden ilginç filtreleri ayarlayabiliyoruz. Böylelikle ustalara taş çıkartacak kıyamet sonrası kareler yakalayıp konsolun Paylaş özelliği ile sosyal medyada hünerlerimizi sergileyebiliyoruz. Şu an internette pek çok Last of Us hayranı birbirinden ilham verici eserini paylaşmış durumda.

3. Left Behind hikaye DLC’si ve çoklu oyuncu DLC’leri Remastered’ın içerisinde. Özellikle Left Behind’ı oynamadıysanız bu grafiklerle oynamanızı öneririm. Yüksek çözünürlük ve akıcı animasyonlarla, Ellie’nin Joel ile tanışmadan önceki arkadaşı Riley ile geçirdiği bir geceyi anlatan bu DLC, kısa da olsa oynanmayı hak ediyor.

 

4. İyileştirilmiş çoklu oyuncu modu ve PS4 özellikleri. Daha iyi teknik yapı, daha iyi bir çoklu oyuncu deneyimini de beraberinde getiriyor. Gördüğüm kadarıyla daha çabuk oyunlara katılabiliyoruz. Ayrıca Dual Shock 4’ün dokunmatik yüzeyi ve hoparlörü de oyuna ufak yenilikler katıyor. Örneğin fener açma kapama ve pil sallama sesini elimizdeki kumandadan duymak çok hoş.

The Last of Us: Remastered, oyunu daha önce oynamamış her PS4 sahibinin kesinlikle alması gereken bir başyapıt.

 

Önceki İçerikShadow of Mordor Trophy Listesi Açıklandı
Sonraki İçerikGamescom 2014 ödülleri sahiplerini buldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz