Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge inceleme

Pizza, ninjalar, mutasyon ve kaplumbağalar… 1987’de çıkışını gerçekleştiren Teenage Mutant Ninja Turtles, bu alakasız dört unsuru bir araya ilginç bir şekilde getirmekle kalmadı, gelmiş geçmiş en ikonik çizgi film serilerinden biri olmayı da başardı. Günümüzde dahi sinema filmleri, TV serileri ve video oyunları ile hayatına devam eden Ninja Kaplumbağalar aynı zamanda ülkemizi pizza ile tanıştıran ilk yapım da olabilir. Geçen yıllara rağmen nostalji değerini hiç kaybetmeyen Ninja Kaplumbağalar’ın son macerası Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge retro yapıda çok tatlı bir platform / beat’em’up oyunu.

Cowabunga!

İsimlerini rönesans döneminden dört sanatçıdan alan kaplumbağalarımız Leonardo, Raphael, Michelangelo ve Donatello ustaları Splinter ile lağımda yaşayan dört mutant ergen. Serinin kötü beyni Krang ve Shredder’ın liderliğini yaptığı Foot Klanı askerlerine karşı mücadele eden dörtlümüzün en büyük yardımcısı ve sırdaşları ise haberci April’dı.

Piksel art görseller ile hazırlanan Shredder’s Revenge arkaplanını ağırlıklı olarak 1987-1996 arası yayınlanan ilk televizyon serisine oturtmuş. Karakter tasvirleri ve öykü sunumu çizgi filme sadık olarak hazırlanan oyunumuz Foot Klanı’nın geri dönüşü ve Özgürlük Anıtı’nı ele geçirmeleri ile başlıyor. Oyunda biri gizli olmak üzere seçilebilir 7 karakter var: dört ninja kaplumbağamız, Splinter Usta, April ve Casey Jones. Aynı anda 6 oyuncunun beraber oynayabildiği oyunda side scroller tarzı ilerleyen bölümlerde önümüze çıkan düşmanları pataklayarak bölümsonu canavarına ulaşmaya çalışıyoruz. Bölümlerde gizlenmiş bazı toplanabilirler ve bu türde oyunların olmazsa olmazı güçlendirme nesneleri de bizleri bekliyor. Yapı itibarıyla biraz Ninja Turtles III: Manhattan Project’ten esinlenilmiş diyebileceğimiz oyunun grafik ve animasyonları ise piksel tarzın iyi örneklerinden sayılabilir.

Oyun özellikle co-op oynanışta bayağı keyifli. Zarar alan arkadaşlarınız ile bir beşlik çakıp sağlık paylaşabiliyor, dayak yiyenleri yerden kaldırıp can kaybetmelerine engel olabiliyorsunuz. Mücadele kısmında ise en çok kimin düşman pataklayacağı da ayrı bir motivasyon getirebiliyor. Benim en çok hoşuma giden ise özellikle 6 oyuncu bir araya gelip kalabalık düşman gruplarını pataklarken ortaya çıkan meydan savaşı hissi oldu. Oyunda toplam 16 bölüm var ve bölümlerde düşman patakladıkça seviyemiz yükseliyor. Her seviye ile sağlık değerimiz, süper barımız ve özel hareketlerimiz gelişiyor.

Pizza Time!

Pizza tutkunu ninjalarımızı oynayabileceğiniz iki ayrı mod bulunuyor. Story ve Arcade. Story modu istediğiniz kadar devam etme hakkınızın bulunduğu, tüm karakter gelişimlerinin saklandığı ana oynanış modumuz. Arcade ise arcade salonlarındaki zorluğu hissetmenizi hedeflemiş, canlarınız bittiğinde devam opsiyonu sunmayan daha mücadeleli bir mod olarak karşımıza çıkıyor. Özetle oyunu keşfetme evrenizde Story modunu, hikayeyi bitirip mekanikleri çözdüğünüzde ise ekstra zorlu bir mücadele için Arcade modunu denemenizi öneririm.

Performans tarafına gelirsek… PC, Switch, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına çıkan oyunumuz piksel tabanlı olduğu için görsel olarak platformlar arası hiç fark yok. O nedenle platform seçiminizi taşınabilirlik, fiyat, favori konsolunuz vs gibi öznel kriterler üzerinden yapmanız daha uygun olacaktır. Biz incelememiz için Nintendo Switch platformunu seçtik ve taşınabilir şekilde 60fps oyun keyfi ile oyunumuzu deneyim ettik. Oyunun ayrıca çıktığı gibi Microsoft Gamepass sistemi üzerinden bedavaya erişilebilir olduğunu da not düşelim.

Ninja Kaplumbağalar çocukluğumuza uzanan nostaljisi, keyifli arcade mekanikleri ve 80’lerdeki çizgi filmden ikonlaşmış karakterleri ekranlarımıza bir kez daha konuk eden tatlı bir yapım olmuş. Özellikle size eşlik edebilecek arkadaşlarınız varsa 16 bölüm süren oyunun tekrar oynanabilirliği çok yüksek. Daha önce benzer yapıda bir klasiği, Streets of Rage 4’ü bizlere sunan Dotemu yine başarılı bir işe imza atmış.

GENEL BAKIŞ
Görseller
8
Oynanış
8
Eğlence
9
Çevrim İçi Deneyim
9
Önceki İçerikMario Strikers: Battle League Football inceleme
Sonraki İçerikFire Emblem Warriors: Three Hopes inceleme
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
teenage-mutant-ninja-turtles-shredders-revenge-incelemeNostalji ve eğlencenin harmanlandığı keyifli bir yapım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz