Tarihi Gerçeklik, Sürrealizm ve bir Doktor: Pathologic 2

Lav silahlı korku oyunu

PAX West etkinliğinin de gelip çatmasıyla Pathologic 2, sonunda resmi olarak duyuruldu. Pathologic 2 gibi psikolojik korku türündeki oyunlar, son zamanların yükselen akımlarından.

Oyunun serüveni, geliştirici firma Ice-Pick Lodge’un 2005 yılında oyunu Pathologic ismi ile yayımlamasıyla başlamış. Yayımlandığı dönemde aldığı genel eleştiriler ise fazlasıyla olumsuzmuş ancak oyunun sürrealist yönü çok beğenilmiş. Bu yüzden de firma, oyunu daha üstün bir teknoloji kullanarak yenilersek, başarı yakalayabiliriz diye düşünmüş.

Aradan dokuz yıl geçmiş, firma bu düşünceyi gerçekleştirmek için 2014 yılında bir Kickstarter projesi başlatmış. Bu projeyi duyururken aşağıdaki görseli yayımlayan geliştiriciler, proje ile oyun içi ögelere dokunulmayacağını öte yandan daha iyi grafikler ve daha anlaşılabilir bir ingilizce ile oyunu yenileyeceklerini vadetmişler. Oyuncular projeyi desteklemiş ve proje istenen başarıyı yakalamış.

Sürrealizm akımından fazlaca ilham almış olan oyunun, yenilenmiş haline Pathologic Classic HD ismi verilmiş ancak daha sonradan bu isim Pathologic 2 olarak değiştirilmiş. Bu değişim, oyunu yenilemek yerine yeni bir oyun mu yapıyorlar diye düşündürmüyor değil. Derken PAX West etkinliğinde denenebilen oynanış demosunun beş dakikalık bir kaydı olan, aşağıdaki tanıtım videosu bugün yayımlandı.

Peki oyunun ”Marble Nest” isimli ilk bölümünün tecrübe edildiği bu videoda ne var ? Oyun bize neler sunacak? Oyuncuları nasıl bir deneyim bekliyor ? Oynanış süresi ne uzunlukta ?

2 Hafta Bile Değil

Pathologic 2, bağımsız oyun yapımcılarının sıklıkla tercih ettiği psikolojik korku türündeki Outlast, Little Nightmares, Amnesia ve Silent Hill gibi isimlerden pek çok noktada ayrılarak ne kadar özgün bir oyun olduğunu gösteriyor.

Veba salgınının yayıldığı bir kasabadaki tek aklı başında kalmış doktoru yöneteceğimiz oyundaki asıl amacımız, bu kasabada elimizden geldiğince çok insanı iyileştirmek. Elimizden geldiğince çok diyorum çünkü bunu yapmak için yalnızca on iki günlük bir vaktimiz var. Oyuna neden böyle bir süre kısıtlaması konduğu ise bilinmiyor. Karakterimiz on iki günün sonunda öleceği için veya çaresiz hissetmemiz istendiği için de olabilir.

Bu on iki günlük süre kısıtlaması aynı zamanda oyunu sıkılmadan tekrar tekrar oynayabileceğimiz anlamına da geliyor olabilir keza oyunda yapılabilecek pek çok şey var.

Mutlu Sona Ulaşmak İçin Ne Yapabiliriz ?

Görünüşe göre hiçbir şey. Sürrealizmin bu kadar yoğun hissedildiği bir oyundan da aksi  beklenmezdi. Geliştiriciler , hikaye hakkında bizi sürekli karamsarlığa itiyor. Hatta firma, oyuncuların seçim yapmak zorunda kalacağı noktalarda fazlaca zorlanacağını söylüyor. Öyle ki, yapacağımız seçimler kötü ile az kötü arasında olacakmış. Arada sırada da olsa bu seçenekler sadece görünüşte kötü kalabilirmiş.

Millet Hasta Hasta

Vebadan kırılan bir kasabada doktoruz ve akli dengemiz hala yerinde. Bu durum yeterince kötü değilmiş gibi bir de öldürülen babamız hakkında ip uçları aramamız gerekecekmiş. Derken karşımıza ”sözde” kız kardeşimiz olan biri de çıkacakmış. Hatta köye vebayı getiren kişi o bile olabilirmiş. Bir yandan ölen babamız bir yandan da bu gizemli kız hakkında araştırma yapmamız gerekeceği söyleniyor ki görünüşe göre oyunda doktor başımıza bir de dedektifliğe soyunacağız.

Böyle Çok Kolay Oldu Diablo’yu Çağırın Hemen

Geliştirici firma Ice-pick Lodge, bizlere psikolojik korku oyunu deneyimi mi sunmak istemiş yoksa oyuncuları ne kadar zorlayabiliriz diye mi denemek istemiş ayırt etmek güç. Vaziyet bu kadar kötü gözükürken oyuna bir de sürekli giderilmesi gereken açlık, susuzluk ve yorgunluk gibi temel ihtiyaçlar da eklenmiş.

Oyun ile ilgili haberleri takip etmek için oyunun resmi internet sitesine buradan ulaşabilir ve alpha sürümünü deneme şansı yakalayabilmek için e-posta adresiniz ile kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Pathologic 2, yayımcı firma tinyBuild tarafından duyurulduğu üzere 2018 yılında çıkış yapacak.

Önceki İçerikWarhammer: Vermintide 2 Resmi Olarak Duyuruldu
Sonraki İçerikThe Evil Within 2 Oynanış Videosu Kafaları Karıştırdı
Video oyun ve çizgi roman bağımlısı, yarı zamanlı edebiyat okuru. Boş vakitlerinde evden dışarı çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz