Oyuncuların sadece yüzde 6’sı mikro ödemeye para harcamıyor

Mikro ödeme konusunda oyuncu topluluğunun tavrı ne?

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, oyuncu topluluğunun sadece yüzde 6’sı mikro ödemeye para harcamazken, yüzde 69’u da kozmetik odaklı mikro ödemeleri kabul edilebilir buluyor.

Oyun ve teknoloji sektöründen önde gelenlerin katıldığı ve internet üzerinden düzenlenen bir panelden çıkan sonuçlar paylaşıldı. 450’den fazla konuda, 2 binden fazla yorumun yapıldığı ve 10 binden fazla anket sorusunun cevaplandığı araştırma mikro ödeme konusunda müşterilerin tavrını ortaya koydu.

VERİLEN PARANIN KARŞILIĞI ALINIYOR MU?

Gelen yanıtlardan elde edilen sonuçlara göre, oyuncu topluluğunun yüzde 69’u kozmetik içerik odaklı mikro ödemeleri kabul edilebilir buluyor. Sadece yüzde 6’lık bir kesim ise mikro ödemeye para harcamıyor. Panelde yer alıp ankete katılanların yüzde 22’si de “pay to win (öde-kazan)” odaklı oyun içi harcamalardan nefret ettiğini dile getiriyor.

Mikro ödeme konusunda tüketicilerin tavrı

Öte yandan, yalnızca yüzde 1,3’lük bir grup oyun içi ödeme sistemini her açından beğeniyor. Ankete katılanların yüzde 71’i oyun oynamak için verdikleri paranın karşılığını alabildiklerini düşünüyor. Yüzde 9’u da bunun tam tersi yönde fikir sunuyor.

OYUNLAR NE KADAR YENİLİKÇİ?

Araştırmada ayrıca oyun endüstrisinin geleceği de tartışma konusu oldu. Tüketicilerin yüzde 37’si oyunların daha az yenilikçi olmaya başladığını, özellikle Call of Duty gibi uzun soluklu serilerin gelişmek için çabaladığını ifade etti. Diğer taraftan bunun tüketici alışkanlığı üzerinde etkili olmadığı açıkça ortada, zira Call of Duty: WWII hem ABD’de hem de İngiltere’de 2017’nin en çok satan oyunu olmuştu.

Katılımcıların yüzde 31’i ise oyunların başarılı bir şekilde gelişme gösterdiğini ve yenilendiğini düşünüyor. Creative Assembly’nin geliştirdiği Total War: Warhammer buna örnek olarak gösterildi.

İLGİLİ YAZI – Oyuncular DLC’lere para ödemek istemiyor

Önceki İçerikBayonetta 1 ve 2’nin Switch inceleme puanları paylaşıldı
Sonraki İçerikSteam’de KDV uygulaması başladı, oyun fiyatları değişti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz