Street Fighter V DLC’leri Oyun Diskinde Bulunmayacak

Bu değişiklik CAPCOM’a yarayacak mı?

Dövüş oyunları düşünüldüğünde akla ilk gelen firmalardan olan CAPCOM’un açıklamasına göre yakında çıkacak olan popüler dövüş oyunu Street Fighter V, oyun diskinde indirilebilir içerik(DLC) bulundurmayacak.

CAPCOM yapımcısı Matt Dahlgren, Tokyo Game Show 2015’de Game Revolution ile yaptığı röportajda “Artık DLC’ler oyun diskinin içerisinde bulunmayacak.” sözlerini söyledi.

Diskte DLC kavramı son zamanlarda Street Fighter serileri için tartışmaya sebep olan önemli noktalardan biri olmuştu.

Nisan 2012’de CAPCOM, Street Fighter X Tekken PlayStation Vita için özel diyerek duyurduğu 12 indirilebilir karakterin aslında hâli hazırda Xbox 360 ve PS3 sürümlerinin oyun diskinde bulunduğunu itiraf etti. Daha sonra bu hareketini savunan CAPCOM şu açıklamayı yaptı; “Etkin bir biçimde DLC’lerin oyun diski içerisinde olmasının veya harici indirilebilir eklenti olmasının yöntem dışında hiçbir farkı bulunmamakta.”

Bu tartışmanın ardından eski Epic Games tasarım editörü Cliff Bleszinski oyun diskinin içerisinde DLC bulundurmanın endüstride “çirkin gerçek” olduğunu ve bu işi yapmanın “talihsiz gerçeklik” olduğunu belirtmişti. Yakın zaman içerisinde, Electronic Arts Genel Müdürü(COO) Peter Moore oyun diski içerisinde DLC olmasının anlamsız olduğunu belirtmişti.

CAPCOM aldığı tepkiler sonucunda Street Fighter V DLC’leri için değişiklik yapmaya karar kıldı. Bir önceki haberimizde yaptığımız açıklamayı tekrarlamak gerekirse, şirket Street Fighter V’in çıkışından sonra gelecek tüm içeriğe ücret ödemeden, oyunu oynayarak elde edebileceğimizi duyurdu.

CAPCOM tarafından PlayStation 4 ve PC için geliştirilmekte olan Street Fighter V, oyunculara cross play desteği sunacak. Oyunun 31 Mart 2016‘da çıkması bekleniyor.

Önceki İçerikVoidu’dan Muhteşem Rockstar Kampanyası
Sonraki İçerikFallout 4’ün dosya boyutu Xbox One için ortaya çıktı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz