Windows 10 ile karşılaştırılan SteamOS işletim sistemi, oyunlarda kare hızı açısından kötü bir performans veriyor.

Valve, SteamOS ile kendi “oyun ekosistemini” yaratmaya ve bunu kontrol altında tutmaya çalışıyor. Ancak birçok oyun bu sistemde çalışmıyor. Bunun gerçekleşebilmesi için ise geliştiriciler tarafından yeni piyasaya sürülen ve ilerleyen zamanlarda çıkacak oyunların Linux tabanlı bir işletim sistemi olan SteamOS’a özel olarak geliştirilmesi gerekiyor.

Ars Technica tarafından hazırlanan bir rapor ise SteamOS ile Windows 10 işletim sisteminin oyunlardaki performansını karşılaştırarak gözler önüne seriyor. Ancak SteamOS’un en büyük dezavantajlarından birisi ise yeni çıkış yapan oyunların bu işletim sistemini desteklememesi. Öyle ki, Kasım ayı içerisinde çıkış yapan Fallout 4 ve Call of Duty: Black Ops III, bu işletim sistemi için oynanabilir değil. Dolayısıyla yeni çıkan oyunları PC üzerinde denemek istiyorsanız, SteamOS işletim sistemine sahip bir bilgisayarınız olsun istemezsiniz.

İşte SteamOS ile Windows 10’un oyunlardaki kare hızı performansına ait grafik:

Middle-Earth: Shadow of Mordor'un Windows 10 ve SteamOS işletim sistemlerindeki performans karşılaştırması
Middle-Earth: Shadow of Mordor’un Windows 10 ve SteamOS işletim sistemlerindeki performans karşılaştırması

Grafikte de görüldüğü üzere, Middle-Earth: Shadow of Mordor‘da Windows 10 “en düşük” ayarlarda 95 civarında bir kare hızı performansı sunarken, SteamOS 61’de kalıyor. Oyunun grafik ayarları yükseldikçe her iki işletim sisteminde de düşüşler yaşanmasına rağmen, SteamOS her bir adımda Windows 10’un gerisinde. 

Eğer performansı önemsiyorsanız, şimdilik tercihiniz Windows 10 olmalı. 

 

Önceki İçerikFallout 4 Pip-Boy Edition Kutusunu Açıyoruz!
Sonraki İçerikReddit’ten Sonra League of Legends Forumları da Yasaklandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz