Star Wars Battlefront 2’deki mikro ödemeler kaldırıldı

EA "geçici olarak" geri adım attı.

EA, Star Wars Battlefront 2‘deki mikro ödemeler ile ilgili geri adım attı. Bugün çıkış yapan oyunda gerçek para ile satın alınan oyun içi kristaller mağazadan “geçici olarak kaldırıldı.”

Bu hamlenin yapılmasının nedeni olarak ise özellikle sosyal medyada ve çeşitli forumlarda EA’e karşı oyuncuların aldığı tavrın etkili olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca, yabancı basında da bu durum geniş yer bulmuş ve oyunun inceleme puanları da bundan nasibini almıştı.

İLGİLİ HABER –  Star Wars Battlefront 2’nin inceleme puanları belli oldu

Satıştan kaldırılan kristaller ile oyun içi ganimet kutuları alınabiliyor ve karakterlere erişim sağlanabiliyordu. Öte yandan, bu karakterlerin her birinin para ödemeden 40’ar saatlik oynanış karşılığında elde edilen 60 bin oyun içi para ile açılması büyük tepkilere neden olmuştu. EA’in konuyla ilgili yaptığı açıklama ise Reddit tarihinin en düşük puanını almıştı. Daha sonra bu miktarın yüzde 75 oranında indirilerek 15 bine çekildiği duyurulmuştu fakat bu da oyuncuların tepkisini dindirmeye yeterli olmadı.

İLGİLİ HABER – EA, Reddit tarihinin en düşük puanını aldı

EA’in Star Wars Battlefront 2’deki mikro ödemeler için yaptığı bu hamle hakkında oyunun yapımcı stüdyosu DICE‘ın Genel Müdürü Oskar Gabrielson, oyuncuları mutlu edecek bir çözüm bulduklarında bu kristallerin tekrardan satın alınabilir olacağını belirtti.

Bu kararın, EA’in dünkü yönetim konferansı sonrası alındığı iddia edildi.

Star Wars: Battlefront II, 17 Kasım’da yani bugün PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkıyor.

Önceki İçerikKiller is Dead Nightmare Edition Kısa Süreliğine Ücretsiz
Sonraki İçerikUbisoft’un Berlin stüdyosu ve Far Cry’ın geleceği hakkında detaylar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz