Star Citizen için toplanan bağışlar 100 milyon doları geçerek rekor seviyeye ulaştı!

Star Citizen için toplanan ve 100 milyon doları aşan bağış fonu, tamamıyla oyunun geliştirilmesi için harcanacak.

PC platformu için Cloud Imperium Games tarafından geliştirilen uzay simülasyon oyunu Star Citizen, tarihteki her türlü bağış projesini geçerek en başarılı proje olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Astronomik rakamlara ulaşan Star Citizen için toplanan bağış miktarı, Ekim 2012′den bu yana 100 milyon doları geçerek rekor seviyeye ulaştı.

2012’nin Ekim ayında başlatılan bağış projesi kapsamında, Star Citizen için Kickstarter üzerinden 100 milyon doları aşan bir bağış toplandı.

Yaklaşık bir yıl önce açıklama yapan Star Citizen’ın yaratıcısı Chris Roberts, ‘bağış kampanyası hedefine ulaşmadan oyunun yapımının sona ereceğini umduğunu’ belirtmişti. Roberts bu açıklamayı yaptığı sırada, toplanan bağış miktarı 64 milyon dolar civarındaydı. Bu, oyunun geliştirme aşamasının asla sona ermeyeceğini, fon üzerinde biriken ek bağış miktarının oyun piyasaya sürüldükten sonra bile oyunun geliştirilmesi için harcanacağı anlamına geliyor.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen The Game Awards (Oyun Ödülleri) etkinliğinde 2015’in en iyi oyunu olarak seçilen CD Projekt Red’in RPG oyunu The Witcher 3: Wild Hunt, Kickstarter üzerinden 81 milyon dolar civarında bir bağış fonu toplamıştı.

Önceki İçerikYeni Battlefield oyunu doğrulandı!
Sonraki İçerikKinguin CS:GO Turnuvası Başlıyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz