SÖYLENTİ: Windows 10’a ‘oyun modu’ geliyor!

Microsoft henüz bu özelliği resmi olarak doğrulamadı.

Windows 10‘un önümüzdeki büyük güncellemesine ait önizleme sürümündeki bir dosyadan sızdırılan bilgilere göre, Microsoft‘un işletim sistemine “oyun modu” dahil etme gibi bir planı var. Söylentilere göre, bu mod sayesinde PC üzerinden oyun oynarken aynı zamanda performans artışı sağlayabileceğiz.

WalkingCat adlı Twitter kullanıcısı, “oyun modu” adlı bir dll dosyasının, Windows 10 (version 14997) güncellemesinin içerisinde yer aldığını belirtti ve bu mod ile işletim sisteminin, işlemci üzerinde grafik ayarları başta olmak üzere pek çok detaylı ayarlama yaparak oyun oynarken performans artışı sağlayacağını yazdı.

Bazı kaynaklar ise, Windows 10’a geleceği söylenen oyun modunun, Xbox One’ın oyunları çalıştırma özelliğine benzer olacağını bildirdi. Ayrıca iddialara göre, bu mod Creators güncellemesi kapsamında yayınlanacak ve ilk olarak Windows Insider üyeleri için yakın bir zamanda aktif olacak.

Bu yeni özellik hakkında resmi bir bilgi olmadığında dolayı, oyun modunun hangi oyunlarla uyumlu olarak çalışacağı, sadece Windows Store’dan indirilenler için mi geçerli olacağı, yoksa daha fazla oyuna mı destek vereceği şimdilik bilinmiyor. Ancak bu konuda kesin bilgiye Windows Insider üyelerinin özelliği test etmesinden veya Microsoft’un resmi duyurusundan sonra ulaşabileceğiz.

Microsoft, Creators güncellemesini 2017’nin bahar döneminde yayınlamayı planlıyor.

Önceki İçerikOculus’un yöneticisi cinsel istismar suçundan tutuklandı
Sonraki İçerikSuper Mario Run Android’e Geliyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz