Oculus’un yöneticisi cinsel istismar suçundan tutuklandı

Oculus'un yöneticilerinden biri olan Dov Katz, 'reşit olmayan birine cinsel istismar' suçundan tutuklandı.

Oculus‘un yöneticilerinden biri olan Dov Katz, ‘reşit olmayan birine cinsel istismar‘ suçundan tutuklandı.

Geçen hafta Washington’ın Tukwila kentinde polis tarafından yapılan bir operasyonda, Oculus VR’ın yönetiminde üs kademede görev alan bir isim tutuklandı.

Oculus’un bilgisayar birimi yöneticisi olan Dov Katz, “reşit olmayan birisine cinsel istismar” gerekçesiyle tutuklandı. Bu olay, 21 Aralık’ta resmi belgelere yansıyarak ABD medyasında konu oldu.

Ortaya çıkan belgeler, Katz ile aslında gizli görevde olan ancak Katz’ın ticaret yaptığı kişi zannettiği polis arasında geçen mesajlaşmaları da içeriyor.

Belgelerde geçen Katz’ın ‘cinsel istismar ticareti’ yaptığı kişi olan ancak aslında gizli görevdeki polisle yaptığı konuşmada, kıza kaç yaşında olduğunu sorduğu, kızın ise ilk olarak 19 cevabını verdiği ancak daha sonra bunu 15 olarak düzelttiği, bunun bir sorun teşkil edip etmediğini sorduğu ve “kimseye söyleme” dediği, Katz’ın olumlu yanıt verdiği gözüküyor.

Tukwila polisi, tutuklanmasının ardından Katz’ın “kurtarmak ve polisi aramak” için orada olduğunu söylediğini belirtti. Polisler ayrıca, Katz’ın polisin radarına ilk olarak “Buyer Beware” kod adlı operasyon kapsamında kendileri tarafından Backpage.com adresine yerleştirilen “para için seks” reklamı sayesinde yakalandığını açıkladı.

Dov Katz, Oculus’a 2013’e katıldı ve şirketin bilgisayar biriminin yöneticisi konumunda.

Olaya ilişkin Oculus’a yöneltilen sorular ise şu ana kadar cevaplanmadı.

Önceki İçerikOyun Sektörüne Bakış
Sonraki İçerikSÖYLENTİ: Windows 10’a ‘oyun modu’ geliyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz