SÖYLENTİ: Konami iki yeni Silent Hill oyunu üzerinde çalışıyor

Konami iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Konami yeni Silent Hill oyunları yapıyor iddiası

İddiaya göre, Konami iki yeni Silent Hill oyunu birden geliştiriyor. Konami’den ise konuya ilişkin resmi açıklama geldi ve “Şu anda herhangi bir bilgi paylaşamayız ancak geri bildirimleri dinliyoruz,” denildi.

Eurogamer’da yer alan habere göre, AestheticGamer adlı bir Twitter kullanıcısı, Konami’nin Silent Hill serisini yeniden canlandırmayı planladığını ve şu anda iki yeni oyun projesi üzerinde çalıştığını öne sürdü. Bunlardan birinin “yumuşak bir reboot”, diğerinin ise Telltalte/Until Dawn benzeri yapıda bir oyun olduğunu belirtti.

Daha önceden başarılı sızıntılarla gündeme gelen AestheticGamer, Capcom’un Resident Evil 3 Remake üzerinde çalıştığını 2018 yılında ortaya atmış ve bu iddiası doğru çıkmıştı. Şimdi ise Konami’nin Silent Hill serisi için iki yeni oyun geliştirdiğini yazdı ve şunları söyledi:

“İki yeni Silent Hill oyunu yapım aşamasında. Konami yaklaşık iki yıl önce çeşitli geliştiricilerle iki yeni Silent Hill oyunu için fikirler oluşturması amacıyla iletişime geçti. Bunlardan biri serinin yumuşak bir reboot’u, diğeri ise Telltale/Until Dawn tarzı bölümler halinde bir oyun.”

Oyunların ne zaman duyurulacağı ile ilgili de bilgi veren AestheticGamer, “Bu sadece bir tahmin fakat yüksek olasılıkla bu oyunlardan biri ya da her ikisi de bu yıl içerisinde duyurulabilir” dedi ve oyunların varlığı dışında konu hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığını belirtti.

Korku oyunları konusunda makale paylaşan Rely on Horror sitesi de aynı haberi okuyucularına aktardı ve ayrıca “kendi bağımsız kaynaklarından edindiği bilgiye göre yapım aşamasında bir Silent Hill projesi olduğunu” yazdı.

Konami ise iddialara ilişkin Eurogamer’a verdiği cevapta, “Şu anda herhangi bir şey paylaşamayız fakat geri bildirimleri dinliyoruz ve sıradaki oyunumuzu ortaya koymanın yollarını değerlendiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan, 2001 yılında çıkış yapan Silent Hill 2’nin görsel yönetmeni Masahiro Ito, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, “iptal olmayacağını umduğu” bir oyun projesine dahil olduğunu yazmıştı. Bunun dışında, Hideo Kojima‘nın da sıradaki oyunun projesinin bir korku oyunu olabileceği yönünde söylentiler ortaya çıkmıştı. Ancak bu iki durumun da Konami’nin yeni Silent Hill oyunları iddiasıyla ilişkili olup olmadığı belirsiz.

Kojima’nın Konami’den “kavgalı ayrılışının” öncesinde Japon oyun yönetmeni, yeni bir Silent Hill oyunu üzerinde çalışıyordu ancak bu oyun daha sonra iptal edilmişti.

Önceki İçerikNioh 2 hikaye fragmanı yayınlandı
Sonraki İçerikPlayStation Plus Şubat 2020 oyunları duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz