Valiant Hearts: The Great War İnceleme

Birinci Dünya Savaşı’nın etkilemiş olduğu sanatsal yapıya sahip bir oyun Valiant Hearts: The Great War ile 1910’lu yıllara yolculuk edin. Bu oyun öğretirken, eğlendiriyor ve bir yandan da savaşın acı yüzünü göstererek eğlenceyi söndürüyor.

Savaş kapıdayken ve orduya katılmaktan başka seçeneğiniz yoksa hayat sizin için biraz zorelaşmaya başlayacaktır.  İlk büyük savaşların yapıldığı dönemlerde hayatta kalmanın gerçekten zor olduğunu gerek tarih derslerinde gerekse,televizyondan gördüğümüz kadarıyla az çok biliyoruz. Gelin görün ki, Büyük Savaş olarak adlandırılan, ancak ülkemizde Birinci Dünya Savaşı dediğimiz kargaşanın sanal bir gerçekliğini yaşamak nasıl hissettirirdi?

Şimdiye kadar hep İkinci Dünya Savaşı temalı oyunlar geliştirildi. Çünkü popüler kültür buna izin veriyordu. Birinci Dünya Savaşı temasının işlenebilmesi için hazırlanan oyunun bileşenleri çok iyi oturtulmalıydı. Böyle bir yapım nihayet bilgisayarlarımıza kadar geldi.

Birinci Dünya Savaşı’na Bir de Bu Açıdan Bakın

Bir oyun düşünün ki, siz o oyunu oynarken hikayesi ve geçtiği dönem hakkında detaylıca bilgilenin. Ubisoft Montpellier’ın geliştirdiği Valiant Hearts: The Great War şu an satışta ve oldukça da iyi talep görüyor.

Ubisoft’un Rayman için kullandığı oyun motorou UbiArt Framework ile geliştirilen Valiant Hearts, Birinci Dünya Savaşı’nda 4 farklı karakterin hikayesini konu ediniyor. 4 karakteri de ayrı bölümlerde hikayeye bağlı olarak kontrol edebildiğimiz oyunda, Alman bir askeri aramaya koyuluyoruz. Bunun için ciddi fedakarlıklar ve arkadaşlıklar ile pekiştirilen hikaye oynayan oyuncuları da bir o kadar etkileyecek cinsten.

Emile, Freddie, Anna ve Karl ile oynadığımız oyunda bir de size hikaye boyunca yardım eden sevimli köpek Watt karakterlerini tanıyoruz. Her biri için ayrı ayrı kişisel hikayeler yazılmış ve bu hikayelerde, karakterlerin kişisel uğraşları doğrultusunda amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz.

Bu hikayelerin içerisine akıllıca yerleştirilmiş bulmacaları çözmeli ve hedefe giden yolu bulmalısınız. Bulmacaların bir oyunda kullanıldığı yerler doğruysa bu oyundan alınan haz da yükselir.

Oyun Oynarken Birinci Dünya Savaşı’nın Detaylarını Öğrenin

Valiant Hearts: The Great War’da oyunu oynarken karşılaştığınız belli yerlerde hikaye size bilgilendirmeler gösteriyor. Bu bilgilendirmelerde Brinci Dünya Savaşı boyunca kullanılmış araçlar, silahlar ve savaşın geçtiği bölgeleri tanıyorsunuz.

Tab tuşu ile oyunun sizi yönlendirdiği bu küçük metinleri okuyarak savaşın ciddiyetinin farkına varabilir ve oyunun aslında asıl amacının ne olduğunu açıkça görebilirsiniz.

Ubisoft’un bu yapım ile iyi bir başarı elde ettiği aşikar. Umarız ki, ileride böyle yapımlar hız kesmeden geliştirilmeye devam eder.

Playstore’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Siz de Valiant Hearts: The Great War’u Playstore’dan 36 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

Önceki İçerikWolfteam Promo Kod Dağıtımı! Hediye Kodu Etkinliği!
Sonraki İçerikDragon Age: Inquisition’dan 16 Dakikalık Video

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz