Slime Rancher İnceleme (Erken Erişim)

Geliştirici Monomi Park
Yayımcı Monomi Park
Platform PC
Çıkış Tarihi 14 Ocak 2016
Tür Sevimli(?) Keşif
Mod Tek Oyunculu

 

Bu inceleme, ilgili oyunun erken erişim sürümü için yapılmıştır. İnceleme, yayımlanma tarihindeki en son sürüm ile yapılmış olup; ilerleyen zamanda oyunun içeriği değişebilir.

Günlük hayatımız zaten ciddi ve yoğun geçiyor, bir de üstüne evde oyun oynarken özellikle rekabet içeren modlarda daha da geriliyoruz. Biz oyuncular her zaman rekabet edip, daha iyi olmaya mı çalışmalı? Birazcık rahatlamak bizim de hakkımız. Biz de sevmeye ve sevilmeye muhtacız. Biz de insanız. Öhöm, pardon. Giriş biraz garip oldu ama arkadaşlar bu tatlı, sevimli şeylerden oyun yapmışlar; dayanamadım. İlk gördüğünüz an sarılasınız gelen bu jölemsi kıvamdaki; İngilizcesi “slime“, Türkçesini “balçık” diye çevirmek istemediğim yaratıklar yüzünüzde “şapşal” bir ifade yaratacak. Slime Rancher, erken erişim ile karşınızda.

Ben sizi yerim yerim.

Slime Rancher aslında mobil platformlardaki çiftlik oyunları gibi “besle, kazan, kazandıkça daha fazla kazan” formatında. Genelde böyle oyunlardan ben koşarak uzaklaşıyorum ancak “oynaması bedava” olmadığından ve buna istinaden ek ödemelerle cebimize göz dikmediğinden böyle olmasında kötü bir durum yok.

slime-rancher-inceleme-yaziici1

Oyunun dünyasında bu gördüğünüz şeker mi şeker yaratıkların farklı farklı türlerinden bulunmakta ve bizde elimizdeki “özel güçlü” silahla bu yaratıklardan toplayıp, kafeslere atıp, beslemeye çalışıyoruz. Yaratıklar türüne göre etçil, sebzecil ve meyvecil (?) olarak ayrılabiliyor ya da “ne olursa yerim abi” modunda da olabiliyor ve yine etraftan bulabileceğimiz besinlerle yaratıklarımızı beslemeye çalışıyoruz. Bu sevimli şeyleri besledikçe kendileri “plort” denilen mücevherlerden üretiyorlar ve biz de bunları satarak para kazanıyoruz. Oyun da bu amaç üzerine dönüyor.

Oyun bize ilk başta belli bir alan veriyor ve bu parçalara ayrılmış alanlara istersek kafes, istersek tarla, istersek depo gibi yapılar yapabiliyoruz. Yapılar ayrıca geliştirilebiliyor. Örneğin; tarlanıza gübre ve sulama ekleyebiliyor, böylece hasat alma zamanınızı kısaltabiliyorsunuz. Yani çiftliğiniz tamamen sizin isteğinize ve stratejinize göre şekilleniyor; bunların hepsini de yaratıklarınız daha çok plort üretsin diye yapıyorsunuz.

slime-rancher-inceleme-yaziici2
Dediğim gibi amacımız para kazanmak. Bu parayı da plortlardan elde ediyoruz, bunu da biliyoruz. Ancak burası düz mantıkta ilerlemiyor, çünkü oyunda bir “Plort Borsası” durumu var. Her yaratık kendine özel olan plortunu üretiyor ve bu plortların bir değeri var. Eğer siz bir plorttan çok üretir ve satarsanız, borsada değeri düşüyor ya da az bulunan plortun satış fiyatı gayet yüksek olabiliyor. Bu demek oluyor ki sadece pembiş pembiş ya da maviş maviş şeylerden beslemek mantıklı değil.

Oyunda karakterimizi de güçlendirebiliyoruz. Silahımızın kapasitesini arttırabiliyor, jet-pack satın alabiliyor, koşma süremizi uzatabiliyoruz. Ayrıca yine paramızla bazı kapalı alanları da açıp, daha özel alanlara sahip olabiliyoruz. Bu alanlar şimdilik az sayıda olsa da, yine güncellemelerle daha fazla alana sahip olacağımızı düşünüyorum.

Para kazan kazan nereye kadar?

Slime Rancher cidden dünyasıyla çok keyifli ve sevimli olmasına rağmen maalesef ki oyunda para kazanmak dışında bir amacımız yok. Evet “para kazanmak” da bir amaç ancak tüm güncellemeleri yapıp, her alanı doldurdaktan sonra paranızı harcayacağınız hiçbir yer kalmıyor. Oyunun en büyük handikapı bu. İlerleyen güncellemelerde kesinlikle bu durum düzeltilmeli. Yoksa belli bir noktadan sonra oyunu oynamak için hiçbir sebep yok.

slime-rancher-inceleme-yaziici4

Teknik detaylara ise oyun erken erişimde olduğu için pek fazla girmek istemiyorum ancak performans konusunda oyun zaten hafif olduğu için sıkıntı yok. Grafikler de “idare eder” düzeyde. Çok kötü değil ama çok da iyi değil.

Ama yine de yerim ben sizi.

Slime Rancher alınır arkadaşlar. Her ne kadar yukarıda bahsettiğim gibi küçümsenemeyecek bir eksisi olsa da; herkese hitap eden eğlencesi, sevimliliği ve tatlılığı bu açığı kapatıyor. Ayrıca eminim ki alacağı güncellemelerle hem içerik çoğalacak, hem de oyunculara ulaşabilecekleri amaçlar eklenecektir. Fiyatı mı? Bu sefer yüzler gülüyor efenim.

slime-rancher-inceleme-yaziici3

Kıskançlık (Temsili)

Oyunu Steam üzerinden satın almak için tıklayın!

GENEL BAKIŞ
Oynanış
8
Görseller
7
Ses
6
Eğlence
9
Fiyat
7
Önceki İçerikUncharted 4: Bir Hırsızın Sonu Ön Siparişe Açıldı!
Sonraki İçerikEA ile Ubisoft’un arasındaki “Ghost” isminin tescil savaşı sonuçlandı
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.
slime-rancher-incelemeSenin ağzını yerim ben.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz