Sizce Twitch Yayınları Ne Kadar İzleniyor?

2015 yılı Twitch izlenme istatistikleri, oyun yayıncılığının geldiği noktayı gözler önüne serdi.

İlerleyen teknolojiyle birlikte oyunlar, “Nerdeeen nereye” dedirtecek bir çok gelişim ve değişim gösterdi, bir çok evreden geçti. Oyun sektörü bu evrelerden geçerken, yeri geldi teknolojinin yardımıyla grafiksel devrimlere imza atıldı, yeri geldi öyle oyunlar ortaya çıkıp ses getirdi ki, arkasında teknoloji değil de gerçekten yaratıcı bir fikir yatıyordu. Gerek ilerleyen teknolojiyle, gerek yaratıcı fikirlerle olsun, oyun sektöründe bir çok yeni tür ortaya çıkmaya başladı ve oyunlar yeni yeni kollara ayrılmaya başladı. Yazı, “Oyun nedir? Neden oynanır?” kıvamında bir hal almadan lafı uzatmayalım ve asıl konuya gelelim.

Şu anda ne durumdayız?

Oyun sektörü, çok oyunculu-çevrimiçi oyun türlerinin olağanüstü gelişimiyle ve bir çok oyuncunun da buna iştirak etmesiyle öyle bir duruma geldi ki, oyunlarla ilgili yapılan en temel aktivite olan “oynamak” eyleminin yanında, bir de “izlemek” eylemi türedi ve aldı başını gitti. Tutabilene de aşk olsun!

Aç çabuk başlamak üzere!

Artık oyun canlı yayınlarını ve turnuvalarını bir dizi, bir film serisi gibi takip ediyoruz. Hal böyle olunca gerçek zamanlı veri akışı yapan servisler, oyunlara özel platform oluşturma fikriyle, bunların en köklülerinden olan Twitch‘i oluşturdular. Yıldan yıla Twitch istatistikleri yüzde yüz ve fazlası artış oranlarıyla, oldukça tatmin edici bir büyüme hızına sahip oldu.

2015 yılı boyunca Twitch canlı yayınlarının ne kadar izlenildiğine dair istatistiklerden ise şöyle sonuçlar çıktı.

  • 2015 yılında Twitch üzerinden izlenen yayınların toplam süresi 241.4 milyar dakika. Yani yaklaşık 459 bin yıla eşdeğer.
  • Kişi başına düşen aylık izleme süresi 422 dakika. (Bu süre Youtube için 291 dakika.)
  • Ortalama eş zamanlı izleyici sayısı 550 bin.
  • En çok izlenen yayınlar ise 2.9 milyon izlenmeyle ESL One: Cologne 2015 (CS:GO) ve League of Legends Kuzey Amerika Finalleri olmuş.
  • Twitch izlenme oranlarında, başka hangi oyunların popüler olduğunu merak etmiş olabileceğinizi tahmin ederek, sizi şöyle alıyorum.

    2015 Yılında Twitch Üzerinden En Çok İzlenen Oyunlar Top 10

    1) League of Legends
    2) Counter Strike: Global Offensive
    3) Dota 2
    4) Hearthstone
    5) Minecraft
    6) H1Z1
    7) Destiny
    8) World of Tanks
    9) World of Warcraft
    10) FIFA 15

    Twitch resmi sayfasından daha ayrıntılı istatistiklere, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Önceki İçerikHitman Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    Sonraki İçerikQuantum Break, PC için de duyuruldu; sistem gereksinimleri açıklandı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz