Respawn, Titanfall 2’nin yanı sıra yeni bir oyun üzerinde de çalışıyor

Titanfall'un geliştiricisi Respawn Entertainment, serinin ikinci oyunu Titanfall 2'nin dışında TPS tarzı yeni bir aksiyon oyunu hazırlıyor.

Titanfall‘un geliştiricisi Respawn Entertainment, serinin ikinci oyunu Titanfall 2‘nin dışında TPS tarzı yeni bir aksiyon oyunu hazırlıyor.

Gamasutra tarafından elde edilen bilgiye göre, şirketin yeni iş ilanı yayınlamasıyla birlikte henüz duyurulmamış bir oyun projesi ortaya çıktı. Titanfall’un ardından seriyi ikinci oyunla devam ettirmek isteyen Respawn Entertainment, Titanfall 2’nin yanında aksiyon tarzında yeni bir oyun üzerinde de çalışmalara başladı.

Üçüncü şahıs oynanışa sahip olacağı belirtilen ve henüz resmi olarak doğrulanmayan yeni aksiyon oyunu projesi için geliştirici firma Respawn, “Üst Düzey Tasarımcı” arıyor ve bunun için iş ilanında bulundu.

Aslında stüdyonun Titanfall 2 dışında başka bir projesi üzerinde çalışmalar yaptığı 2014’ün Aralık ayında ortaya çıkmıştı. Stüdyonun yardımcı kurucularından Vince Zampella, “Respawn Entertainment’da Titanfall ile ilgili olmayan ikinci bir geliştirici ekibin oluşturulduğunu” belirtmişti.

God of War III‘ün yönetmenliğini yapan ve oyunun yaratıcısı olan Stig Asmussen, oyun endüstrisinde adından sıkça söz ettiren bir tasarımcı ve 2014’ün Haziran ayında Respawn’a katılmış, stüdyonun üçüncü şahıs türünde bir aksiyon oyunu için hazırlık yaptığından bahsetmişti.

2014 yılında piyasaya sürülen Titanfall, EA tarafından yayınlanmıştı. 2015’in Mart ayında ise oyunun geliştiricisi Respawn Entertainment, Titanfall 2’yi resmen doğrulamıştı.

Ekim 2015’de ise, Zampella yeni Titanfall oyunu hakkında açıklamalarda bulunarak “Söz veriyorum, beklediğimize değecek.” demişti.

İlk Titanfall oyunu Xbox One ve PC için özel olarak çıkış yapmıştı fakat serinin ikinci oyunu Titanfall 2’nin çoklu platform bir oyun olması bekleniyor. Zampella ayrıca Titanfall 2’nin hikaye modu barındırabileceğini de ifade etmişti ancak bu durum henüz resmiyet kazanmadı.

Serinin ilk oyununun yayıncı firması -muhtemelen ikinci oyununu da yayınlayacak olan- EA, Titanfall 2’nin 2016’nın başlarında çıkış yapacağını bildirmişti. Fakat oyunun çıkış tarihi de henüz netlik kazanmadı.

Respawn ayrıca ücretsiz oyun firması Nexon ile partnerlik anlaşması imzaladıklarını açıklamış ve mobil platformlar için yeni bir Titanfall oyunu geliştirdiklerini duyurmuştu. Bu oyunun ise 2016’da iOS ve Android için çıkış yapması hedefleniyor ve birinci şahıs türünde bir oyun olmayacağı biliniyor. Titanfall’un mobil oyunu Los Angeles merkezli Particle City tarafından geliştiriliyor.

VIAGameSpot
KaynakGamasutra
Önceki İçerikGTA’nın geliştiricisi ve Rockstar North’un müdürü Leslie Benzies şirketten ayrıldı
Sonraki İçerikGuitar Hero Live’a Yeni İçerik Eklendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz