PS5’in kullanılabilir depolama alanı ortaya çıktı

825 GB SSD'nin 667 GB'ı kullanılabilecek.

Konsolun inceleme ambargosunun kalkmasıyla PS5’in kullanılabilir depolama alanı boyutu ortaya çıktı.

825 GB’lık SSD depolama birimine sahip olan PlayStation 5‘de bu alanın ne kadarının kullanıcılara ayrıldığı belli oldu. Dün konsolun inceleme ambargosu kalktı ve böylece yeni bilgiler de ortaya çıktı. Push Square’de yer alan habere göre, işletim sisteminin kapladığı alan düşüldüğünde PS5’in kullanılabilir depolama alanı 667 GB.

Buna ek olarak, PS5’de ikinci bir SSD slotu bulunuyor fakat bu slot konsolun çıkışında kullanılabilir olmayacak, daha sonradan aktif hale getirilecek.

Diğer taraftan konsola harici bir hard disk bağlamak mümkün. Ancak bu diske PlayStation 5 oyunları depolanamayacak, sadece geriye uyumluluk aracılığıyla oynanabilecek olan PS4 oyunları aktarılabilecek. Bu harici diske yüklenen oyunlar, dolayısıyla PS5’in SSD’sinin sahip olduğu avantajlardan faydalanamayacak ancak yine de konsolun güçlü donanımı ve Game Boost özelliği ile daha iyi çalışacak.

PlayStation 5 12 Kasım’da ABD, Kanada ve Japonya gibi birkaç sınırlı ülkede piyasaya sürülecek. Avrupa ve Türkiye dahil dünyanın geri kalan bölgelerinde 19 Kasım’da satışa sunulacak. Türkiye fiyatı 8.299 TL olarak açıklanmıştı.

PlayStation 5 satışları sadece online şekilde yapılacak

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales inceleme puanları belli oldu

KaynakPush Square
Önceki İçerikMarvel’s Spider-Man: Miles Morales inceleme puanları belli oldu
Sonraki İçerikDemon’s Souls için 12 dakikalık oynanış videosu yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz