PlayStation Sistem Güncellemesi 5.00 Detayları Duyuruldu

Sony PlayStation 4 için şu sıralar beta programınaki kullanıcıların erişimine açılmış olan Nobunaga kod adlı sistem yazılımı güncellemesi 5.00’ın detayları PlayStation Blog üzerinden duyuruldu.

Yeni güncelleme ile gelen önemli özellikler şu şekilde:

  • Family on PlayStation Network adlı, aile yönetimi sistemi eklendi. Ebeveynler çocukları için alt hesaplar açıp erişebileceği içeriği denetleyebilecek.
  • Arkadaş listesi sekmesinde artık özel listeler oluşturabileceksiniz. Bu şekilde belirli oyunları oynadığınız insanları özel olarak gruplayıp genelden ayırabileceksiniz.
  • Topluluk sahibiyseniz artık yaptığınız yayınları bu topluluğa bağlayabileceksiniz, bu sayede topluluğunuza giren kullanıcılar da doğrudan yayınınıza erişim sağlayabilecek.
  • PlayStation 4 Pro için 1080p çözünürlükte Twitch yayınları için saniyede 60 kare desteği eklendi.
  • PlayStation VR için yayınlarda ziyaretçilerin mesajlarını görebilme opsiyonu eklendi.
  • Mesajlar içinde müzik paylaşma opsiyonu eklendi. Paylaşılan parçalar hızlı menüden dinlenebilecek. Mobilden bağlanan kullanıcılar ise Spotify uygulamasına yönlendirilecek.
  • Birden fazla mesajlaşma grubu içerisindeyseniz tek seferde istediğinizden ayrılabileceksiniz. (Mesaj listesinden -> Seçenekler -> Ayrıl butonuna basarak mesajlaşma grubuna erişip istediğinizi tikleyerek ayrılabileceksiniz. )
  • Artık video izlerken bildirim iletilerinin görünmesini kapatabileceksiniz. (Sistem menüsünde Ayarlar -> Bildirimler kısmından) Yine aynı yerden size gelen mesajların önizlemesi ve mesajı gönderinin avatarının görünmesini de kapatabileceksiniz. Ayrıca bildirimlerin arkaplan rengini değiştirme opsiyonu da eklendi (şu an için sadece siyah ve beyaz seçenekleri var)
  • Hızlı menü üzerinden artık daha fazla bilgiye erişebileceksiniz. İndirilen / kurulan dosyalar, parti davetleri ve ayrılma, mesajlar gibi özellikler artık hızlı menüden görüntülenebilecek. Ayrıca hızlı menüyü açtığınızda sağ üstte saati görebileceksiniz.
  • BluRay ve DVD filmleri PS VR ile izlerken 5.1 ve 7.1 virtual surround sound desteği eklendi.
Önceki İçerikHideo Kojima’dan Konami’ye övgü dolu sözler!
Sonraki İçerikYakuza 6: The Song of Life’ın Batıya Geliş Tarihi Duyuruldu
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz