Merhaba oyunseverler. Sony PlayStation’ın sevilen serilerinden Ratchet & Clank‘in boyutlar arası devasa macerası Ratchet & Clank: Rift Apart için yakın dönem sitemizde bir inceleme yazısı yayımlamıştık. PlayStation 5 aracılığı ile yeni jenerasyonun gücünü sonuna kadar sergileyen oyun biz dahil yerli / yabancı pek çok basın kuruluşunu kendisine hayran bırakmıştı.

Oyunda platin kupamızı kazanmamızın üzerinden kısa bir vakit geçmişken Sony bize ikinci bir sürpriz yaptı. Huzurlarınızda~ dıştan içe tüm boyutlarıyla Ratchet & Clank: Rift Apart basın kiti!
Basın kitimiz henüz kolisinden özel olduğunu hissettirmeyi başarıyor. Ratchet & Clank evreninin kendine has dilinde bir “Bu taraf yukarı” uyarı etiketi ve özel yaratıklı koli bandı ile yüzümüzü gülümsetmeyi başarıyor.

Koliyi açar açmaz kahramanlarımız Ratchet ve Clank’in sevimli yüzleri ile karşı karşıya geliyoruz. Toplamda 1337 adet üretilmiş olduğunu gördüğümüz kitin 1288 numaralı kopyasını gururla kutudan çıkartıyoruz. Kutunun kenarından oyunun yeni ana karakterlerinden Rivet havalı bir poz ile bize göz kırpıyor. Kılıfı çıkarttığımızda ise diğer yüzeylerde Rachet, Clank ve Nefarius’u görüyoruz. Görseller kutunun içbükey kısımlarına yerleştirilmiş; bu şekilde her biri ayrı bir boyuta açılan kapılar gibi duruyorlar.

Tepedeki kapağı araladığımızda ana kutunun içine yerleştirilmiş ikinci bir kutu ile karşılaşıyoruz. Kitin ana içeriğini oluşturan birkaç ambalaj da yine buraya gizlenmiş. Ambalajları dışarı aldığımızda bir kez daha Rachet, Clank ve Rivet bu kez de kutunun dibinden bize göz kırpıyorlar.

İç kutuda oyunun kapak görseli, köşeleri birbirini devam ettirecek şekilde yerleştirilmiş.  Ana kutunun ise Rachet, Clank, Rivet ve Nefarius’un piksel sanat çalışmaları bulunuyor.

Kutunun tamamen açılmış halini masaya yaydığımızda tasarım detayları konusunda ne kadar özenli çalışılmış olduğunu farkediyoruz.

İlk olarak silindir kabı açıyoruz. İçinden kuşe kağıda basılı, çift yüzlü tatlı bir poster çıkıyor.

En dolu olan kırmızı ambalajın üzerinde Rivet’in “aranıyor” posteri basılı. Oyunda kendisi paralel evrende kötü İmparator Nefraius’a karşı mücadele veren bir direniş savaşçısı. Ambalajı açtığımızda oyunun konsept tasarımlarını içeren bir kitapçık  dikkatimizi çekiyor. Ayrıca oyundaki silahları tanıtan ve hareket ettirilebilen minik bir silah çarkı içeren katalog da eklenmiş. Ancak burada en hoşuma giden Rachet, Rivet ve Clank ile hazırlanmış eşantiyonlar oluyor. Üç karakterin her biri için ayrı bir detay düşünülmüş: Clank bir rozet, Rachet kumaş yama, Rivet ise bir magnet olarak hazırlanmış.

Son ambalajımızdan ise bir düzineden fazla çıkartma avuçlarımıza dökülüyor. Rachet, Rivet, Clank ve Nefarius için hazırlanmış üçer tane çıkartmadan oluşan set renkli ve çok sevimli.

Rachet & Clank: Rift Apart basın kiti oyunun yeni ana karakterlerinden Kit ile ilgili bir şey içermese de içerik açısından dolu dolu, tatlı bir kit olmuş.

Oyunun PlayStation Store sayfasına bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Önceki İçerikCyberpunk 2077 PS Store’a geri döndü ancak PS4 versiyonu hala sorunlu
Sonraki İçerikSÖYLENTİ: Yeni Dead Space oyunu yapım aşamasında
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz