Melodi Kızılgün Röportajı

 

Cosplay dünyasında ünü sınırlarımızı aşan, kısa sürede yaptığı ve giydiği başarılı kostümlerle kendisine özel bir hayran kitlesi kazanan Melodi Kızılgün ile ufak bir söyleşi yaptık. Türkiye’deki pek çok “convention”da gözleri üzerine çeken Melodi, son zamanlarda bir de kısa filmde oynadı.

 

BT: Ne zamandan beri cosplay ile uğraşıyorsun? Seni ilk olarak bu uğraşa iten ne oldu?

MK: Yaklaşık 4 yıl kadar oluyor. Ben 5-6 yıl öncesine kadar sadece anime izleyen, anime forumlarının ne olduğunu bilmeyen hatta Türkiye’ de animenin duyulmadığını düşünen birisiydim. Facebook’ umda eklemiş olduğum anime sever arkadaşlarımın etiketlenmiş olduğu fotoğraflarda böyle bir etkinlik olduğunu öğrendim. Cosplay’ in ne olduğunu Kipi ve Saya denen iki asyalı ablamız sayesinde öğrendim. Çok heves ettim, yapabileceğimi düşündüm.

 

BT: Cosplayini yapacağın karakteri genelde neye göre seçersin?

MK: Karakteri genelde yüzümün uymasına göre seçerim. Vücut ölçülerimden çok yüzümün uyması benim için daha önemlidir. Yüzüm uyduğu sürece aşırı büyük bir göğüse ya da iri kalçalara gerek yok diye düşünüyorum. Sonuçta bu özelliklere sahip olup karaktere benzemeyenler de var. Bu yüzden ilk baktığım yer yüzü oluyor. Sonrasında diğer özellikleri geliyor. Bir de kişiliklerine bakıyorum. Beni cezbeden bir yanları varsa yapmayı planlıyorum.

 

BT:  Kısa zaman içerisinde pek çok hayran edindin. Hatta pek çok yabancı sitede fotoğrafların paylaşıldı bile. Kendini bir kaç yıl sonra nerede görmek istiyorsun? Gelecek için koyduğun bir hedef var mı?

MK: Bildiğiniz üzere Elohell‘ in kendi sitesinde 5-6 kere paylaşıldım ve main page’ e çıktım. Facebook sayfası üzerinden de paylaşıldım ve bir çok Çin kaynaklı site de bana destek vermişler, sağ olsunlar. İleride Blizzcon ve Comic Con gibi büyük etkinliklerde yer alarak ülkemi temsil etmek istiyorum. Açıkçası benim hedefim Türkiye ile sınırlı kalmaktan çok tüm Dünya’ ya Türk bir cosplayer olduğumu tanıtmak. Çünkü bir çok cosplayer Türkiye’ de bu olayların olduğunu bile bilmiyor. Umarım hedefime ulaşırım.

 

BT: Oyunlarla aran nasıl? İddialı bir oyuncu musun?

MK: Oyunlarla aram… Şu sıralar bir Xbox alma hevesi geldi bana, dehşet bir hızla para biriktiriyorum. O zaman çok iddialı bir oyuncu olacağım. Şimdilik LoL oyuncusuyum. Bir de yeni Battlefield 3‘ e başladım, iyi gidiyorum sanki… Pro olucam!

Bunlar klasik sayılabilir ama Tekken, Guilty Gear ve BlazBlue serilerini çok seviyorum. BlazBlue’ nun da yeni oyunu çıktı, gerçi çıkalı baya oluyor ama ben yeni oynama fırsatı buldum. Bu serileri baya takip ediyorum.

BT: Tür olarak çok sınırlı kalmıyorsun o zaman?

MK: Tür olarak çok sınırlı kalmıyorum. Önerilen oyunları oynuyorum. Tekken, God Of War, Battlefield karmaşası gibi bir şey. Bir de buna online oyunlar eklenince olanlar oluyor.

 

BT: Son günlerde Yasemin Karaca ile Punk hayatı üzerine kısa bir film çektiniz. Çok sevildi ve farklı tepkiler aldı. Sence nasıl oldu?

MK: Aslında bu proje Yasemin Karaca’ nın eski ortamına bir çağrı niteliğinde yapılmıştı. Onlar 2005 yılında dağılmışlar, bir kısmı evlenip çoluk-çocuğa karışmış. Tüm oyuncular cosplayerdı, hiçbirimiz punk konusunda çok başarılı insanlar değildik, punkçı değildik. Bu yüzden o ruhu çok iyi yansıtamadık. Üstelik benim ve rol arkadaşım Doğaç’ ın konuştuğu sahneyi 1-2 derece gibi soğuk bir havada çektik. Hepimiz saatlerdir oradaydık ve ellerimizi-ayaklarımızı hissedemeyecek hale gelmiştik. Buna rağmen çekimleri tamamladık ve ortaya bu film çıktı. Açıkçası o konuşma kısmında baya bir batırmışım.

BT: Bize gayet başarılı geldi

MK: Daha iyi olabilirdi… Hava soğuk olmasaydı!

 

BT: Son olarak Başlat Tuşu okurlarına söylemek istediğin bir şeyler veya gelecekte yapacağın cosplay projelerine dair paylaşmak istediğin sürprizler var mı? Ufaktan da olsa ipucu misal?

MK: Bundan sonra oyun karakterleri üzerinden gitmeyi planlıyorum. Sıradaki kostümüm Borderlands’ten ve League of Legends’tan olacak. Tahmin etmesi zor değil mi? Beni takipte kalın! Ve cosplay etkinliklerine katılın, cosplay eğlencelidir!

 

BT: Çok teşekkürler! Gerçekten o kadar başarılı işler yapıyorsun ki biz de Başlat Tuşu ekibi olarak hedeflerini elde edeceğine inanıyoruz.

 

Bir önceki röportajımız: Bir Oyuncu Olarak Bülent Baytar

Önceki İçerikDark Souls 2 İçin Kalkan Tasarım Yarışması
Sonraki İçerik[E]Marvel Heroes Kapalı Beta Anahtarı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz