[Özel Röportaj] Chris Meyer ile Neverwinter Online Üzerine

Başlat Tuşu olarak son dönemin sevilen MMORPGlerinden Neverwinter Online’ın Sistem Tasarımcısı Chris Meyer ile oyun üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

 

BT: Devasa ve iyi tanınan bir fantastik dünyayı bilgisayar oyununa aktarmak zor bir iş olmalı. Bunu yaparken hangi noktalara dikkat ettiniz? Forgotten Realms’taki unsurları oyuna aktarırken öncelikleriniz neydi?

CM:

Böyle zengin ve çeşitliliklerle dolu bir markayı uyarlamak oldukça zorlu ve heyecan verici bir süreç. Eskiden beri Dungeons and Dragons hayranı olarak biz, D&D’yi D&D yapan eşsiz ve özel noktalara önem vermeye çalıştık. Bunu yaparken kalbimizi ortaya koyduk, özellikle mekanlar ve karakterler sanki kağıt kalemimizle oluşturduğumuz masa üstü FRP oyunlarımızdan çıkmış gibi etkileşimde olsun istedik. Birbirinden farklı Macera Bölgelerini çeşitlilik ve görüntü açısından görkemli yaptık ve pek çok bilinen canavar ve kişinin barındığı mekanlar haline getirdik. Ayrıca sınıfların iyi tanımlanmış ve oynanış bakımından heyecan verici olmalarına çalıştık. Bu yüzden bir sınıfı diğerlerinden farklı ve özel hissettirecek elementler üzerine çokça zaman harcayıp şu anki 5 sınıfı rollerine uygun bir şekilde ve içlerindeki ruhu en iyi şekilde vererek oyuna ekledik.

 

BT: Neverwinter’ın temel oynanış mekaniklerinden bahseder misiniz?

CM: Neverwinter hızlı ve aksiyon temelli savaşlara sahip bir oyun. Yetenek ve dikkati ödüllendiren, aynı zamanda oyuncuya Forgotten Realms evreninde olduğunu hissettiren bir yapıya sahip. Neverwinter’ı Neverwinter yapan özel mekanlara ve coğrafi noktalara hayat verirken aynı zamanda oyuncunun güçlü savaş sistemi ile buraları keşfetmesine olanak tanıdık. Savaşlar, öncesinde yapılan hazırlıklara ve seçilen dövüş şekillerine odaklanmış şekilde tasarlandı.

 

BT: Neverwinter’ın diğer alışılmış MMORPGlerden farkı nedir?

CM: Temel özellik savaşların aksiyona dayalı olması, savaş alanındaki konumlarına dikkat eden ve hakimiyeti sağlayan oyuncuları ödüllendirici bir yapıda olmasıdır. Doğru noktalarda yapılan büyüler ve fiziksel saldırılar savaşların gidişatını etkileyebilir ve bu da oldukça ödüllendirici sonuçlar oluşturabilir. Diğer bir özellik de “Foundry”. Çok önemli bir özellik olan Foundry ile herkes kendi görevlerini oluşturup paylaşabilir ve tüm dünyadan oyuncularla birlikte oluşturulan büyük görevleri tamamlayabilirler. Foundry ile kendi hikayelerinizi yaratıp oynatmak ve bu hikayeleri başka oyuncuların tecrübe etmesini sağlamak oyunun en heyecan verici özelliklerinden birisi. Ve işin en güzel tarafı da oyunu oynamak bedava!

 

BT: Gelecekte eklenecek içerikler için neler söyleyebilirsiniz?

CM: “Forgotten Realms”te oyuncuların keşfedebileceği toprakları genişletmek, oyuncuların kendi D&D oyunlarından bildiği ve sevdiği başka ikonik sınıfları oyuna eklemek gibi planlarımız var ve üzerlerinde çalışıyoruz. En önemli amaçlarımızdan birisi de oyuncularımıza gerçekten Forgotten Realms ve Sword Coast’ta oldukları hissini verebilmek.

 

BT: Son bir soru… Türkiye’de pek çok Forgotten Realms hayranı ve ondan daha da fazla MMORPG oyuncusu var. Türkiye’deki oyunculara bir mesajınız var mı?

CM: Herkesin oyunumuzu oynayıp oyundan zevk almasını istiyorum. Herkese destekleri ve ilgileri için çok teşekkür ediyorum. İyi şanslar ve maceralarınızda başarılar!

 

BT: Tekrar teşekkürler. Başarılarınızın devamını dileriz. İyi Şanslar!

CM: Desteğiniz için teşekkürler! Oyunda görüşürüz.

 

Yakında Türkçe dil desteği de sunacak olan Neverwinter Online’ı oynamak için Perfect World sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Not: Türkçeye çevrilmiş pek çok kitapta Forgotten Realms: Unutulmuş Diyarlar, Dungeons and Dragons: Zindan ve Ejderha olarak geçmektedir. Oyun içinde nasıl çevrildiğini henüz bilmediğimizden dolayı bu özel isimleri özgün dilinde bıraktık.

Önceki İçerikBeta Gözü #1
Sonraki İçerikXbox One Hakkında Tüm Bilinenler Karşınızda!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz