Oyun seslendirme sanatçılarının grevi büyük bir kararlılıkla devam ediyor!

Grev 97. gününe girdi ve devam ediyor.

SAG-AFTRA (Video Oyunu Seslendirme Sanatçıları Birliği)

2016’nın Ekim ayında greve başlayan oyun seslendirme sanatçıları, görünüşe göre grevi devam ettirmekte kararlı. Deadline’ın haberine göre, grev 97. gününe girdi ve 1980 yılındaki TV ve videokaset ücretleri ile ilgili olan 95 günlük grevi geçerek SAG tarihindeki ikinci en uzun grev olmayı başardı.

En uzun SAG grevi, reklamlarla ilgili olarak 2000 yılında yaşanan 183 günlük grev. Bu bağlamda, SAG-AFTRA (video oyunu seslendirme sanatçıları birliği) tarafından başlatılan video oyunu seslendirme sanatçılarının grevi, en uzun rekora ulaşmak için 3 ay daha devam etmesi gerekiyor.

21 Ekim 2016’da başlayan grevin en kilit unsuru ise, sanatçıların henüz alamadığı ödemeler. SAG-AFTRA birliğine göre, oyun endüstrisi artık ödeme bonuslarını ve diğer kar paylaşım fırsatlarını ödemeyi reddediyor. Birlik bu konuda, oyunun her 500 bin adet satışında “tam ölçekli bir ek ödeme” ve eğer bir oyun 2 milyon satış rakamına ulaşırsa maksimum dört kez ek ödeme talebinde bulunuyor.

Sendikanın, üyelerinden greve gitmelerini istediği ve bu bağlamda 11 oyun şirketini ilgilendiren bir durum söz konusu. Bu oyun şirketlerinin arasında Activision ve Electronic Arts‘ın yanı sıra Insomniac da bulunuyor.

Overwatch‘ın seslendirme sanatçılarından biri olan ve Winston karakterini seslendiren Crispin Freeman, grevin ve ses sanatçılarının önemi hakkında, “Onlarla iyi niyetlilikle 19 ay boyunca görüştük. Bu, SAG-AFTRA’nın şimdiye kadarki yaptığı en uzun müzakere süreci. Yapmak istediğimiz son şey buydu ancak bize seçme fırsatı bırakmadılar.” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikBattlefield 1’in ilk genişleme paketi ‘They Shall Not Pass’ detaylandırıldı
Sonraki İçerikRazer Dünyanın En İyi Mekanik Klavyesini Güncelledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz