Overcooked 2 inceleme (Nintendo Switch)

2016’da çıkan ve indie yapımlarla çok ilgilenmiyorsanız muhtemelen radarınıza takılmamış bir oyundur Overcooked. İzometrik açıdan kontrol etttiğimiz aşçılarla kaotik ortamlarda yemek pişirmeye uğraştığımız Overcooked dört oyuncu destekli, keyifli bir parti oyunuydu. Aradan geçen iki yılın ardından geliştirici firma Ghost Town Games Ltd. devam oyunu ile karşımızda. Overcooked 2 inceleme yazımızı oyunun en verimli olduğunu düşündüğümüz Nintendo Switch sürümünü deneyim ederek hazırladık. Yazımızda ayrıca Overcooked 2’de geliştirilen noktalar ve yeniliklere de değineceğiz.

Kriz Sofrası

Parti oyunu olsa da hikayesi es geçilmemiş olan Overcooked 2, ilk oyuna benzer bir hikaye ile açılışını yapıyor. Önceki oyunda dünyayı yok etmek üzere karşı olan dev bir makarna canavarına karşı mücadele vermek için zamanda seyahat edip, yemek pişirme yeteneklerimizi geliştiriyorduk. Yeni oyunda bu sefer kazara diriltilen zombi tost ekmeklerine (ilginç hayalgücü…) karşı amansız mücadelemiz için benzer bir yolculuğa düşüyoruz. Evet, hikaye bu. Oyunun yapısına uygun şekilde, matrak ve anlamsız.

Gelelim oyunun genel mekaniklerine. Overcooked 2, aşçı karakteriniz ile size verilen kısıtlı süre ve bölüme bağlı handikaplar çerçevesinde tarifleri pişirip puan kazanma üzerine kurulu. 4 kişiye kadar çoklu oyuncu seçeneği sunan oyunu tek kişi de oynayabilirsiniz. Bir mağarada yaşamıyorsanız kesinlikle arkadaşlarınızla oynamanızı tavsiye ediyoruz. Zira oyunda iş bölümü yaparak oynadığınız zaman sıkıcı gel – gitleri aşıyor, yemeklerinizi çok daha hızlı şekilde tamamlayabiliyorsunuz. Haliyle aldığınız keyif de artıyor.   Tek ekranda beraberce oynanabilecek oyunların iyice azaldığı günümüzde eşinizle, dostunuzla oynamak için çok güzel bir yapıya sahip.  Ek olarak Nintendo Switch’in portatif yapısı ve her joycon’un bir oyuncuya yetebilmesi faktörü ile tek konsol ile herhangi bir ekstraya ihtiyaç duymadan istediğiniz yerde iki kişi oynama avantajınız da var. Bir joycon çifti daha varsa eğlenceyi rahatlıkla dörde katlayabiliyorsunuz. Bir süre sonra kendinizi oyuna kaptırmış halde birbirinize “Getir çabuk şu domatesleri!” gibi naralar atarken bulabilirsiniz.

Biraz Sos Alabilir miyiz?

İlk oyundan hiç eksiği bulunmayan Overcooked 2 yeterli düzeyde yenilikle de gelmeyi başarmış. Aşçı karakter çeşitliliğinin artması en basit yenilikken, çevrim içi çoklu oyuncu opsiyonu nihayet eklenmiş, artık arkadaşlarınızla beraber oynamak için aynı konsolun başına geçmeniz gerekmiyor. Ayrıca herhangi bir şekilde sesli iletişim şansı bulamazsanız oyundaki emote’ları kullanarak az da olsa derdinizi ifade edebilmenize olanak tanınmış. Çoklu oyuncu modları hem rastgele oluşturulan bölümleri hem de hikaye modunu arkadaşlarınızla birlikte oynamanıza izin veriyor.    Kaçınılmaz olarak yeni bölümler ve yeni yemek çeşitleri, dolayısıyla zor tarifler oyuna eklenmiş. Bunlardan en çok dikkatimi çeken sushi oldu. Oynanış bakımından da küçük ama etkili bir yenilik gelmiş: Fırlatma! Bazı durumlarda gerçekten işe yarıyor, ek olarak yemekleri engellerin üzerinden de aşırtabiliyoruz bu yenilik sayesinde.

Performans konusunda hem handheld hem de dock modunda hiçbir pürüz gözlemlemediğimiz oyun zaten yalın ve sevimli görsellere sahip. Bataryayı da çok hızlı kemirmiyor. 40’ın üzerinde oynanabilir bölüm size 10 saat kadar oyun süresi vaad ediyor, tabii bu tarz oyunlar arkadaş gruplarıyla, sevgili ya da eş ile de tekrar tekrar oynanabilecek bir yapıya sahip. Özetle yalın yapıda, zorlayıcı, sevimli bir oyun Overcooked 2, özellikle de beraber oynayabileceğiniz arkadaşlarınız var ise mutlaka denemenizi öneririz.

GENEL BAKIŞ
Oynanış
8
Görseller & Ses
8
Eğlence Faktörü
9
Önceki İçerikPUBG MOBILE’dan Görevimiz Tehlike güncellemesi!
Sonraki İçerik500 Milyon Limited Edition PS4 Pro satışa çıkıyor
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
overcooked-2-inceleme-nintendo-switchDev makarna canavarı... zombi tost ekmekleri... Hmm! Üçüncü oyunda katil domateslerin istilasını görmezsem kesinlikle hayal kırıklığına uğrarım :)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz